fbpx

Znane ženske, ki so naravno lepe tudi brez šminke

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Njihovo sporočilo je, da bodite take, kot ste in cenite ter negujte svojo naravno lepoto.

Naraven videz je v modi, kar dokazujejo tudi tiste igralke, manekenke in pevke, ki se upajo slikati in potem fotografije objaviti na družbenih medijih brez trohice ličil na obrazu. Njihovo sporočilo je: bodite take, kot ste in cenite ter negujte naravno lepoto. Mi bomo dodali samo to: kdor je naravno lep, je pač lep, tudi brez make-upa, večina žensk pa je vseeno še vedno hvaležna, da obstaja šminka, ki jih polepša, sploh, ko mladost odcveti.

K naravni lepoti pripomorejo tudi uživanje organske, biološko pridelane oziroma polnovredne hrane, joga, meditacija, sprehodi v naravo in na splošno dobra skrb zase. Vsaj zadnje si lahko privoščite tudi same, poskusite živeti čim bolj v skladu s seboj in naravo. Resnična lepota namreč vedno prihaja od znotraj.

Predstavljamo vam nekaj lepotic, ki jih morda brez ličil na fotografijah ne bi niti prepoznali, marsikatera pa se nam zdi takole ‘golega’ videza v resnici še lepša, kot takrat, ko je izumetničena ali preobtežena z gorami ličil za kakšnega od snemanj ali editorialov. To velja tudi za Cameron Diaz, ki jo lahko vidimo na zgornji fotografiji. Če ne drugega, vam bo v tolažbo, ko jih boste videle razmršenih las, opazile, da imajo tudi same podočnjake, pa kakšno gubo ali pigmentni madež na obrazu, ali pa so zjutraj nekoliko zabuhle. Tudi to je dokaz, da so krvave pod kožo, tako kot vse me.

Katie Holmes trdi, da pije veliko izvirske in neoporečne vode, morda je ta zaslužna za njen lep videz tudi brez šminke. Gwyneth Paltrow (vidite jo lahko na nosilni fotografiji tega članka) stavi na organsko hrano, veganstvo in jogo, meditacijo ter poduhovljeno življenje. Je resnično ena najbolj naprednih na  tem področju, za razliko od drugih, ki o tem samo govorijo, pa tudi sama živi to, kar pridiga. Adele, Laverne Cox in Amy Schumer so še nekatere od slavnih žensk, ki se niso bale razkriti javnosti v trenutkih, ko so šele dobro vstale iz postelje.

Salma Hayek je nedvomno lepotica. Lahko zatrdimo, da gre za nosilko odličnih genov, za katero se zdi, da se komajda stara. In dobro poglejte: Hayekova si z nepredstavljivo polnim bančnim računom (njen mož je milijarder François-Henri Pinault, lastnik večine najbolj znanih blagovnih znamk na svetu) lahko privoči sto botoksov ter filerjev na dan, a vseeno ponosno nosi svoje gube med obrvema. Mimogrede, Pinault je Hayekovo dobesedno nagnal nazaj delat, ko je končala s porodniško, tudi to nekaj pove o njunem zdravem odnosu do vsakdanjosti. Vsi se namreč staramo in vsi moramo delati, to sta le dva od mnogih življenjskih zakonov…

Tudi pevka Gwen Stefani, ki je že krepko čez 40, je videti odlično brez ličil, precej bolje kot 90 odstotkov dvajsetletnic. Dobri geni, odlična skrb zase že leta in leta, redna telovadba in dosledno zdravo prehranjevanje so razlogi, da je Gwen videti fantastično tudi brez ličil. Pevka Alicia Keys brez make-upa prav tako sploh ni videti slabo, medtem ko je jasno, da sta manekenki Gigi in Bella Hadid pri svojih rosnih letih videti kot cukrček, pa čeprav brez ličil in celo v primeru, da bi nosili vrečo za smeti, bi izgledali enako dobro.

Naj se sestri Hadid ponovno oglasita s selfieji čez dobrih 30 let, ko bosta stari toliko, kot je sedaj Cindy Crawford, nekdanji supermodel (fotografija zgoraj). Cindy je še vedno… super. Njena lepota je zrela, zase že vsa desetletja odlično skrbi, predvsem pa se je skozi čas oplemenitila njena duša, kar je videti tako na obrazu, kot v očeh.

Celo Sharon Stone se pri 58 letih ne boji slikati za svoj instagram brez ličil… Videti je osupljivo, seveda glede na svoja leta. Ni težko biti lep, ko si mlad, saj je to darilo matere narave, na katerega nihče od nas nima nobenega vpliva, niti si zanj ne more lastiti zaslug (zato so se mi zdeli komplimenti lepoticam, češ da so lepe, vedno nekako zgrešeni že v samem bistvu), a poskusite biti lepi s šestim križem na hrbtu, ko že davno več ne veljate za seks simbol, kot je svoje dni veljala Sharon Stone.

Tudi Lady Gaga, sicer mojstrica preobrazbe in ličenja ter poudarjeno težkih mask, se ne boji sem in tja pokazati javnosti v naravni podobi. Za slavno pevko lahko zatrdimo, da je brez ličil videti zares osvežujoče.

Če ne drugega, take fotografije rade pogledamo zato, da se spomnimo, kako nismo prav nič slabše od zvezdnic, ki si lahko s svojim bogastvom priovščijo katerikoli lepotni tretma na svetu. Me, ki si ga ne, smo pravzaprav brez ličil videti enako dobro, kajne?

 

Foto: Instagram, Mugeek, YouTube, Harpers Bazaar, US Magazine, Pinterest, People


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam