fbpx

Znano je, koliko(krat) seksajo najbolj srečni pari!

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Zanimivosti

Rezultati 40-letnih raziskav so pokazali, da so pari, ki se ljubijo točno enkrat na teden, znatno srečnejši od tistih, ki to počnejo pogosteje ali pa redkeje.

Nedavna ameriška strokovna raziskava spolnosti je postregla z nepričakovanimi rezultati. Koliko seksa, menite, imajo srečni pari (torej zakonci ali partnerji, ki so zadovoljni s svojo ljubezensko zvezo in so v njej srečni)? Desetkrat na teden? Petkrat? Vsak dan? Vsak drugi dan? Dvakrat tedensko?

V ameriški strokovni reviji za psihologijo Social Psychological and Personality Science so objavili izsledke 40 let trajajočih raziskav na področju spolnosti in razkrili malone šokantno dejstvo, da seks sploh ni najpomembnejša prvina v zvezi!

View this post on Instagram

Tag your lover's booty!

A post shared by Cute Couples Finds (@cute_couples_finds) on

Tema raziskav strokovnjakov je bila povezava oziroma korelacija med pogostostjo spolnih odnosov in zadovoljstva obeh partnerjev v resni zvezi. Rezultati so pokazali, da so pari, ki se ljubijo enkrat tedensko, srečnejši od tistih, ki to počnejo pogosteje ali pa redkeje.

Pokazalo se je celo, da reden seks v zvezi prinaša posameznikom več zadovoljstva, kot denar oziroma zaslužek! Zaključek raziskave se torej glasi: pari, ki imajo reden seks in nižje prihodke, so srečnejši od bogatejših parov, ki seksajo manj kot enkrat tedensko. Zakaj pa so tisti v sredini (ne glede na svoj materialni položaj), ki s partnerjem seksajo večkrat v tednu, manj srečni od onih, ki so pod rjuhami aktivni točno 1x na teden, nam žal ni uspelo izvedeti…

D. S.

Foto: Pinterest, Tesco Baby Club, Instagram, The Spruce


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam