fbpx

Znanstveniki so dokazali: 5 oblačil, ki žensko delajo privlačno

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Znanstveno dokazano!

Tokrat ni vprašanje o modnem slogu, ampak dokazana dejstva, ki so nam jih predstavili strokovnjaki na podlagi različnih raziskovanj. Ne glede, ali želite povečati možnosti pri osvajanju novih partnerjev, ali pa vas preprosto zanimajo modne tematike, je to prva stvar za vas. Ob strani smo pustili osebnostne sloge in poiskali dokazana dejstva, ki so vezana na posamezna oblačila ali dodatke, ki jih na ženskah prepoznajo za najbolj privlačne.

498fea0d0685a35cfa3aa7c0299b18c9

Od tistega starega znanega »nosite rdečo«, do odkrivanja nepričakovanega dela telesa, v nadaljevanju preberite, kaj bo nasprotni spol najbolj prepričalo, da vas bo pogledal vsaj dvakrat. Seveda pa moramo pri tem opomniti, da morate paziti, da v oblačilih, ki jih nosite, počutite prijetno, saj ste prav vi najboljši kritik lastnega sloga.

Visoke petke

Po raziskavi, ki je bila objavljena v Archives of Sexual Behavior, delajo ženske z visokimi petkami bolj privlačne. Raziskava je pokazala, da ženskam, ki nosijo petke, moški večkrat pristopijo. Presenečenje?

print-white-dress

Rdeča oblačila

Nič novega, boste rekli. Raziskava, ji je bila objavljena v The Journal of Personality and Social Psychology dokazuje, da rdeča barva moške bolj privlači. Mogoče pa je napočil čas, da obogatimo garderobo z rdečim kosom?

main-original-640x0c

Črne obleke

Za ta kos sicer nimamo nekih dokazov, lahko pa navajamo modre besede Elizabeth Hawes, ki je o tem, kaj moške privlači, povedala: »Pet od petih moških reče, da vedno dvakrat pogleda žensko v črni obleki.« preprosto, kajne?

street-style-little-black-dress-2016

Obleke in topi brez rokavov

Če ste mislili, da so dolge in vitke noge tisto, kar moške pri ženskah najbolj privlači, razmislite ponovno. Raziskava iz University of New South Wales je pokazala, da moške bolj privlačijo roke, Izkoristite ta podatek, ko boste izbirali oblačila. Še boljša odločitev pa je, da poleg rok, pokažete še dolga ramena.

main-original-700x0c-1

 Obleke, ki poudarjajo vaše obline

Svoje obline poudarite z oprijetimi oblekami, saj po raziskavi, ki so jo delali na Novi Zelandiji, imajo moški najraje telo v obliki peščene ure, s poudarjenimi boki in trebuhom. Če imate tako postavo, se z njo pohvalite! Za tiste, ki pa take postave nimate, izkoristite modne trike za optično oblikovanje peščene postave.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam