fbpx

Znanstveno dokazano: To privlači moške!

Odnosi, Prva stran

Blondinke ali rjavolaske, dolgi ali kratki lasje, veliko make – upa ali naraven videz?

Blondinke ali rjavolaske, dolgi ali kratki lasje, veliko make – upa ali naraven videz? Zdaj je znanstveno dokazano, kaj privlači moške in kaj ne.

Kaj moški radi vidijo na ženskah in česa ne marajo? Prepričani smo, da ste to vprašanje v številnih različicah slišali že neštetokrat. Nikoli dokončana tema, ki jo bodo lifestyle mediji  vedno radi raziskovali in nam ponujali 5 ali 10 naključno izbranih tipičnih odgovorov, vas pa bo to vprašanje kljub temu mučilo do konca življenja. Vedno pa boste na članek kliknili v upanju, da vam bodo mediji končno ponudili revolucionarni odgovor, ki temelji na znanstvenih raziskavah.

Mi vam takega revolucionarnega odgovora tokrat ne bomo ponudili, vendar se bomo spomnili nekaj najbolj zanimivih rezultatov znanstvenih raziskovanj in dodali celotni zgodbi neko težo, se strinjate?

Barva las
Blondinke se morda res znajo bolje zabavati, v prostem času se rade šalijo in dobro zaslužijo, vendar pa v očeh nasprotnega spola, niso najbolj privlačne. Po raziskavi iz leta 2008, imajo moški najrajši rjavolaske in večina vprašanih na dolžino las ne daje velikega poudarka.

233099108923448
Make – up
Še en dodaten razlog, da na Instagramu objavljate svojo #nomakeup selfie fotografijo.  V sklopu raziskave, ki jo je opravljal The Quaterly Journal of Experimental Psychology, so  moškim pokazali fotografije žensk, z različnimi količinami nanesenega make – upa. Njihova naloga je bila, da izberejo, katere ženske na fotografijah so jim najbolj in najmanj privlačne. Iste fotografije so pokazali tudi ženskam in njihova naloga je bila, da ugotovijo, katere fotografije so, po njihovem mnenju, moškim najbolj všeč. Vprašane ženske so bile prepričane, da so bile moškim najbolj všeč fotografije z največ make – upa, moški pa so se odločili popolnoma nasprotno.  Zaključek? Manj je več!

845800415547118

Moške privlačijo ženske z dolgimi rokami
Nimate v nedogled dolgih nog kot brazilska supermanekenka Gisele Bündchen? Nimate nobenega razloga za skrb! Dolge roke na ženski so moškim mnogo bolj privlačne kot dolge noge, če verjamemo seveda tej raziskavi iz leta 2010.

515258763322578

Foto: Tom Ford, Mango, Dolce & Gabbana


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam