fbpx

Zvezda je rojena: kdo je novo hollywodsko ‘it dekle’?

Znani

Medtem, ko so druge na počitnicah ali uživajo na lovorikah, ona hitro postaja globalen fenomen. Njeno ime je Sydney Sweeney in poznate jo, če gledate HBO serijo Euphoria.

Vedno je vznemirljivo opazovati rojstvo nove zvezdnice, ki dobesedno zasije pred našimi očmi in tudi mi, ki nismo poznavalci šovbiznisa, kar zaslutimo, da iz osebe, ki jo gledamo, še nekaj bo, da se bo za razliko od drugih starlet ter hipnih utrinkov obdržala na zvezdniškem nebu.

Glede na resnost ter predanost, s kakršno Sydney Sweeney v intervjujih govori o svoji karieri in delu, bi utegnili pomisliti, da je dekle že od rojstva privajeno na žaromete in paparace. Ni čisto tako in v nadaljevanju vam bomo povedali več o njenem ozadju ter vzponu do prepoznavnosti.

Če gledate kabelski program HBO, ste morda že opazili novo nadaljevanko Euphoria, ki je na male ekrane premierno vstopila 16. junija letos. Na hitro povedano gre za najstniško dramo, kjer so vsi igralci mlajši od 25 let in zato bo nadaljevanka, ki očitno po samo nekaj epizodah že osvaja občinstvo, pridobila predvsem srca mladih gledalcev. V tej nanizanki 21-letna Sydney upodablja lik Cassie Howard, zelo radožive, težavne in promiskuitetne najstnice.

View this post on Instagram

a lil true romance for u tonight @euphoria

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney) on

Sweeneyevo, ki se je rodila v mestu Spokane v ameriški zvezni državi Washington, bomo lahko tudi Slovenci kmalu gledali v najtežje pričakovanem filmu tega leta z naslovom Once Upon a Time in Hollywood (Bilo je nekoč v Hollywoodu), pod katerega se je kot režiser in scenarist podpisal zloglasni genij sodobnega filma, Quentin Tarantino.

Film bo na ameriških platnih štartal čez dva dni, 26. julija, Slovenci si ga bomo lahko že kmalu zatem premierno ogledali v Koloseju in sicer 15. avgusta. Gotovo se strinjate, da Tarantina ni lahko prepričati s svojim nastopom na avdiciji, a mlada igralka ga je!

Sydney je sicer igrala v že nekaj odmevnih TV serijah, med njimi so Sharp Objects, The Handmaid’s Tale, Heroes in Criminal Minds. Že od malega je natančno vedela, da hoče postati igralka. Odločna, kot je bila očitno že v otroških letih, je takrat prepričala starše, da se morajo iz mesta v državi Washington preseliti v Los Angeles, filmsko meko, če naj bi nekoč uspela kot igralka.

View this post on Instagram

another ?day with tank ❤️

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney) on

Naredila je podobno, kot zdaj zelo uspešna igralka Emma Stone, obe sta staršem namreč še kot otroka prednosti selitve v L. A. in svojo bodočo kariero predstavili kar s pomočjo powerpoint prezentacije! Sliši se neverjetno, zlasti za zaplankano slovensko mentaliteto, a tako Sydney kot Emma sta svojo mamo in očeta hitro prepričali v selitev na drug konec ZDA. Vseeno so starši od Sydney zahtevali, da šola in ocene kljub tečaju igranja in avdicijam ne smejo trpeti in tako je tudi bilo.

View this post on Instagram

sorry it’s a selfie but I smiled

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney) on

Kar se tiče Cassie Howard, vloge, ki jo igra Sydney Sweeney v Euphorii, se je Sydney v ta lik temeljito vživela tako, da si je zanjo izmislila fiktivno življenjsko zgodbo, od njenega rojstva naprej. Pravi, da se s kompleksno in komplicirano osebnostjo Cassie do neke mere lahko poistoveti. Obe, tako igralka kot njen lik v novi HBO-jevi nanizanki, sta namreč pretirano dramatični. To je Sydney ugotovila tudi s tem, ko je šla za nazaj brat svoj dnevnik, katerega je pisala kot najstnica.

View this post on Instagram

i think i could live on a boat

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney) on

Toda Sydney za razliko od Cassie niti slučajno ni podivjana žurerka, ki bi se v resničnem življenju kjerkoli pojavila zgoraj brez, prav tako se po grdem koncu romantičnega razmerja ni zadrogirala. Že na prvi pogled imamo torej pred seboj odgovorno, samozavestno ter karizmatično dekle, ki o sebi nima utvar in je prizemljena. Prav tako se ne obnaša kot diva, pa čeprav nedvomno briljira s svojim izjemnim igralskim talentom. Zares se zdi, da Sydney čaka še lepa igralska prihodnost in veselimo se je v novih vlogah!

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam