fbpx

Zvezdnica obsojena na dva meseca zapora– ljudje pa besni!

Znani

Presenetljiv preobrat v sojenju.

Zvezdnica Lori Loughlin in njen mož Mossimo Giannulli, obtožena podkupovanja fakultete za sprejem njunih hčera, sta spremenila taktiko in odnesla z minimalno zaporno kaznijo.

Lori in njen mož, ki sta se na začetku sojenja izrekla za nedolžna, sta po več mesecih sojenja, s sodiščem podpisala »sporazum« o priznanju krivde ter si prislužila 2 oziroma 5 mesecev zaporne kazni ter plačilo 150.000 dolarjev kazni. V nasprotnem primeru jima je grozilo do 40 let zapora.

Spomnimo, zvezdnica serije Full House je skupaj z možem fakulteti plačala pol milijona dolarjev, v zameno za sprejem njunih dveh hčera na prestižno fakulteto. Za ta denar naj bi hčerama izdali potrdilo, da sta obetavni veslačici, čeprav se s tem športom nista nikoli ukvarjali.

Lori s hčerama Olivio Jade in Isabello Rose.

Zakonca so aretirali lanskega marca, skupaj s še eno zvezdnico, Felicity Huffman, ki pa se je takoj izrekla za krivo, za kar si je prislužila 14 dnevni zapor.

Lori in Mossimo sta ves čas trdila, da sta bila prepričana, da gre denar v dobrodelne namene, v sredo pa sta oba, presenetljivo, podpisala sporazum o priznanju krivde, in sicer za točko načrtovanja zarote za goljufijo.

Kot del dogovora o priznanju krivde, bo morala Lori za zapahe za dva meseca ter plačati 150.000 dolarjev, njen mož pa bo v zaporu preživel 5 mesecev.

Sodnik mora njune kazni še potrditi, za zdaj pa datum obravnave še ni znan, niti ni znan datum, kdaj bosta morala začeti prestajati kazen.

Kritiki so se na novico odzvali z jezo in ogorčenjem, saj so razsodbo označili kot hollywoodski privilegij.

Hkrati pa so prepričani, da bosta izkoristila trenutno situacijo s pandemijo, saj zaradi pomanjkanja prostora in zaščitnih ukrepov v ameriških zaporih izpuščajo obsojence, ki so krivi predvsem finančnih zločinov in morda sploh ne bosta šla v zapor.

Foto: Profimedia, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam