K. F. / 18. december 2022

10 dizajnerskih torbic, ki bodo vladale v letu 2023

Dizajnerske torbe imajo v vsaki garderobi posebno mesto, še posebej pomembne pa postanejo takrat, ko si jih že dolgo želimo in nam jih končno uspe kupiti. Številne dizajnerske torbe prihajajo in izstopajo iz mode z menjavo letnih časov, vsekakor pa se splača kupiti takšno, ki bo zdržala dlje kot samo eno sezono in bo v prihajajočih modnih sezonah še vedno šik in elegantna.

Klasične silhuete, praktičnost in ujemanje z ostalo garderobo so le nekatere lastnosti, na katere moramo pomisliti pri odgovornem nakupu dizajnerske torbe. Nenazadnje gre za veliko naložbo, zato moramo poskrbeti, da je donosna.

Trenutno modne smernice spet narekujejo slog in estetiko 2000-ih, kar je vidno tudi pri oblikovanju torb, oblačil in čevljev. Vse zasnovano na nov, sodobnejši način, z dodatkom nostalgije po preteklosti, ki osvaja nove generacije modnih navdušencev.

Instagram @jamaloukimag

1. Panthere de Cartier

Cartier je blagovna znamka, ki je najbolj znana po dragem in razkošnem nakitu, kot je ikonična zapestnica Love, torbica Panthère de Cartier pa je med najnovejšimi dizajni te znamke. Njen zaščitni znak je klasičen in brezčasen model, okrašen z zlatimi verižicami in vpadljivim detajlom na zaponki. Na voljo je v več odtenkih, kot so črna, mornarsko modra, bela, siva in rdeča.

Cena: dobrih 3 tisoč evrov.

Instagram @cartier

2. Bottega Veneta Sardine

Ta torbica, ki je bila prvič predstavljena na razstavi Bottega Veneta jesen/zima 2022, je na dobri poti, da naslednje leto postane najvidnejši model znamke. Številne slavne zvezdnice, kot je Kendall Jenner, jo že obožujejo in ne dvomimo, da bo kmalu pridobila še številne druge oboževalke. Krasi jo značilno prepletanje usnja, kot pri modelu Jodie, Sardine pa je posebna po kovinskem ročaju. Zaradi preproste in praktične oblike pa je odlična za dnevne in večerne priložnosti.

Cena: 3.199 evrov.

Instagram @avafoo

3. Saint Laurent Icare

Po dolgi vladavini majhnih, mikro torbic, je Saint Laurent z modelom Icara na modni radar vrnil maxi torbice. Veliko prešito nakupovalno torbo smo videli že pri številnih zvezdnicah, od Hailey Bieber in Chiare Ferragni pa do Zoë Kravitz in Angeline Jolie. Zaradi funkcionalnega, prevelikega dizajna je brezčasen kos, ki ustreza vsem, ki s seboj vedno nosite veliko (preveč) stvari. Glede na to, koliko stvari damo vanjo, lahko torbico oblikujemo v dve silhueti, posebno eleganco pa ji daje velik logotip znamke.

Cena: 4.190 evrov.

Instagram @danividas

4. Mulberry Bayswater

Mulberryjeva kultna torba Bayswater bo leta 2023 praznovala svoj 20. rojstni dan in presenetljivo je, kako eleganten in nosljiv je ta model še danes. Klasične in čiste linije, minimalni detajli in osredotočenost na strukturo so poskrbele, da je Bayswater brezčasen model, ki bo šik tudi v letu 2023.

Cena: 1.490 evrov.

Instagram @melaniedue

5. Dior Saddle

Še ena ikonična torba na tem seznamu, torbica Dior Saddle, je bila prvič predstavljena leta 1999. Hitro je postala priljubljen dodatek vseh “it” deklet, pred nekaj leti pa so jo ponovno obudili. Od takrat je klasičen dizajn dobil novo podobo ter nove vzorce in barvne kombinacije. Zaradi pestre ponudbe modelov je ta model izjemno prilagodljiv velikemu številu modnih okusov.

Cena: 3.750 evrov.

Instagram @ultrasophisticate

6. Celine Matelasse

Nov model znamke Celine, torbica Matelasse, bi lahko postala eden najbolj iskanih modelov prihodnje leto. Preprost dizajn, z všitimi detajli, zlato verižico in preprostim, a vpadljivim logotipom bo med ljubitelji mode zagotovo našel številne oboževalce.

Cena: 3.230 evrov.

Instagram @tatjanasaphira

7. Balenciaga Crush

Resnično ikonične torbe se vedno zanašajo na značilne silhuete, ki jih ločijo od ostalih. Tako je Balenciaga po zaobljenem modelu Hourglass s koničastimi robovi in ​​dekoracijo v obliki črke B predstavila model Crush. Čeprav ima enako dramatične linije, je celoten videz mehkejši, z manj strukturirano silhueto.

Cena: 2.400 evrov.

Instagram @karolina.fw

8. Totême T-Lock

Nova torbica T-Lock znamke Totême predstavlja minimalistično estetiko in svež dizajn. Zaobljen zgornji rob zavihka naravno sledi obliki roke, torbico pa krasi tudi subtilna zaponka v obliki črke T. Zaradi preprostega, a inovativnega dizajna je torbica zaželen modni dodatek v omarah ljubiteljic klasike in minimalizma.

Cena: dobrih 1.000 evrov.

Instagram @toteme

9. JW Anderson Bumper

Še ena torba s preprostim, a vpadljivim dizajnom ima zaobljeno in mehko silhueto z množico barvnih kombinacij, zaradi katerih je odlična izbira za novo dizajnersko torbo v letu 2023.

Cena: 783 evrov.

Instagram @toteme

10. Versace Greca Goddess

Grška mitologija je bila vedno velik navdih za Versace in leta 2023 se znamka pokloni lastni dediščini z novo torbo Greca Goddess. Zaradi nastavljivega paščka, vpadljivih zlatih dodatkov in strukturiranega usnja je ta čudovit model ena izmed zagotovo uspešnih torbic naslednjega leta.

Cena: 2.400 evrov.

Instagram @biancabalti

Torbice, ki bodo vladale letu 2023 so različnih dizajnov in prilagojene različnim stilom. Med pestro barvno paleto bo prav vsaka našla svojo najljubšo. Zdaj pa hitro začnimo varčevati!

Avtor
Piše

K. F.