11 slovenskih oblikovalcev, ki ustvarjajo s keramiko

09. september 2024

11 slovenskih oblikovalcev, ki ustvarjajo s keramiko

09. september 2024
Foto: Instagram @kaminav
11 slovenskih oblikovalcev, ki ustvarjajo s keramiko

11 slovenskih oblikovalcev, ki ustvarjajo s keramiko

09. september 2024
Foto: Freepik

Številni Slovenci so svojo ljubezen našli v kreiranju izdelkov iz keramike. Odkrijte, kje lahko kupite njihove unikatne izdelke in katerih tečajev se lahko udeležite, če želite ustvarjati iz gline.

Barbara Gogala – Čaj za 2 keramika

Diplomirana psihologinja Barbara Gogala, ki je svojo ljubezen do keramike razvila naključno, ustvarja unikatne skodelice vseh velikosti in oblik, ki jih lahko kupite v spletni trgovini Čaj za 2. Ponuja pa tudi skupinske in individualne delavnice druženja ob glini.

View this post on Instagram

A post shared by Čaj za 2 Keramika Barbara Gogala (@cajza2)

Hana Karim – Hana Karim Studio

Ena naših najbolj prepoznavnih keramičark se je v ta material zaljubila pri rosnih 10 letih. Njena velika strast je poučevanje, svojo kreativnost in občutek za barve, ki ga je podedovala od očeta, pa izraža z oblikovanjem pretežno namiznega posodja.

Petra Markič – Zgodbe iz gline

Ustvarjalka Petra Markič, sicer univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, pravi, da je glina čudovit medij, ki sprošča in pomirja. Ponuja delavnice z glino za otroke in odrasle, svoje edinstvene keramične izdelke pa ponuja tudi v spletni trgovini Zgodbe iz gline.

Bojana Ristevski – Juha studio

Juha studio, intimni delavni prostor, vodi ustvarjalka, ki se je iz Beograda preselila v Ljubljano. Tu izdeluje omejene naklade lončenih posod in skulptur, ki izražajo njeno osebnost. 

Mateja Kapun Zajec – INHAND

Slovenska ustvarjalka keramike prisega na preprost in naraven ustvarjalni stil. S keramiko se je začela ukvarjati pred 15 leti, vsi njeni izdelki pa so unikatni. Njene izdelke lahko kupite v spletni trgovini Clayline.

Urša Valentič – Gozdična

To ustvarjalko keramike navdihujejo gozdni elementi, ki jih spretno vključuje v svoje ustvarjanje skodelic, krožnikov in skled. Izdelke prodaja v spletni trgovini Gozdična.

Mateja Horvat – Unikatna keramika

Njeni unikatni izdelki niso samo lepi, temveč tudi praktični. Praktična keramika vsebuje vse od pekačev pa do šparovčkov, piškotnikov, izparilnikov, podstavkov, čebulnikov in vaz, medtem ko okrasna vsebuje obeske, milnike in okrasne figurice. Izdelke lahko naročite v spletni trgovini Unikatna keramika.

Zvonko Bizjak – Magija gline

Magija gline je najstarejša šola keramike v Sloveniji, ki ponuja različne tečaje. Zvonko Bizjak, eden izmed učiteljev, je avtor priročnika Keramika, z ustvarjanjem Keramike pa se ukvarja že več kot 30 let. 

Kristina Matičič – MK glina

Čeprav je po poklicu zobozdravnica, se je Kristina Matičič navdušila nad keramiko, saj je v glini našla svoje zdravilo. Njene izdelke lahko kupite v spletni trgovini MK glina.

Deja Hauptman – Fina glina

Fina glina je studio, ki v svoji spletni trgovini ponuja številne minimalistične keramične izdelke, ustvarjalnost pa navdihujejo naravni elementi. Ponuja tudi različne delavnice z glino.

Jerneja Stanonik – Keramika Školjka

Začetki njene keramične poti so bili bolj kiparski, sedaj pa izdelke ustvarja predvsem na lončarskem vretenu. Svoje ustvarjanje razstavlja po Sloveniji, njene izdelke pa lahko naročite preko spletne trgovine Keramika Školjka.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic