3 nasveti, kako kupiti odličen modrček brez naramnic

24. april 2024

3 nasveti, kako kupiti odličen modrček brez naramnic

24. april 2024
Foto: Instagram @vesnaponorac

Misija nemogoče? Nič več!

Najti kakovosten modrček z dobro oporo in brez naramnic utegne biti kar velik zalogaj, sploh za lastnice večjih prsi. A kdo pravi, da samo zato, ker imate večje prsi, pod obleko brez naramnic ne morete nositi pripadajočega modrčka?! Upoštevati morate samo nekaj praktičnih nasvetov.

“Kolikor večje so prsi, toliko širši mora biti trak, s katerim se modrček zapenja na hrbtu, saj le tako lahko ponudi ustrezno oporo prsim ter jih drži pokonci,” pravijo modni strokovnjaki.

Foto: Instagram @shanigrimmond

Tukaj je še nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte pri naslednjem nakupu:

Kupite za eno številko manjši modrček

Ženske se za oporo zanašajo na naramnice, a pomembneje je, da je del modrca, ki se zapne na hrbtu, dovolj čvrst, torej ne mlahav, ker prav to zagotavlja glavni del opore. Ženske z večjimi prsmi naj zato izberejo za eno številko manjši modrc v delu, ki gre čez hrbet, medtem ko mora biti številka košarice enaka, kot pri drugih modrčkih, ki jih sicer nosi. Tako nadoknadite oporo, ki jo omogočajo naramnice.

Zapnite modrček na zadnji kljukici za maksimalno oporo. Skrita žica v modrcu na spodnjem delu, ki dvigne dojko, se mora ‘usesti’ tik pod prsmi, ne na rebra, vendar pa ne sme pritiskati na prsno tkivo.

Del modrčka mora biti na hrbtu širši

Kot že rečeno: kolikor večje prsi, toliko širši naj bo trak, ki teče čez hrbet, kjer se zapenja. Zato ne kupujte modrčkov z eno zaponko, imeti jih mora vsaj tri v navpični vrsti, da prsim zagotovite čvrsto oporo.

Foto: Instagram @dulceida

Prehod med košaricama in prsmi naj bo čim bolj gladek

Prehod med košaricami modrčka in prsmi se lahko vidi pod majico, kar ženske z večjimi prsmi moti. Da bi bil ta prehod čim bolj gladek in neviden, poskusite najti modrček, ki ima na vrhu košaric malce čipke – ta bo omilila prehod med modrcem in prsmi, rob nedrčka pa ne bo opazen pod obleko.

Dodaten nasvet:

Ko nosite majico ali obleko brez naramnic, naj bo glavna opora temu kosu oblačila na predelu trupa, ne na prsih. Do tega si lahko pomagate tudi s korzetom.

Pazite, da obleka v predelu prsi ne bo pretesna, da to ne bi modrčka brez naramnic zaradi teže oblačila povleklo navzdol, s tem pa bi izgubile oporo dojkam.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic