5 najpogostejših napak pri nanašanju senčila za veke

08. maj 2024

5 najpogostejših napak pri nanašanju senčila za veke

08. maj 2024
Foto: Instagram @maralafontan
5 najpogostejših napak pri nanašanju senčila za veke

5 najpogostejših napak pri nanašanju senčila za veke

08. maj 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Ličenje oči je lahko preprosta in zanimiva igra, ki jo boste z našimi nasveti slednjič le osvojile.

Po navadi menimo, da se znamo še kar dobro naličiti tudi same. Vsaj, ko gre za šminko za ustnice, senčilo za veke je namreč že druga zgodba in tu veliko žensk vsakodnevno pade na izpitu.

Ste ena od teh? Preverite, katere so najpogostejše napake pri nanašanju senčila za veke in če boste ravnale v skladu z nasveti, bo nanašanje senčil za veke postala igra, ki se jo boste še raje šle.

Foto: Instagram @jessideoliveira

Pozabljate na bazo za ličila

Ali nanašate senčilo na veke brez kakršnekoli podlage? Lahko pričakujete, da se bo hitro razmazalo in šlo v gubice ter kotičke, ve pa boste videti neurejene. Zato najprej obraz in okolico oči napudrajte, potem pa sledi še en korak, ki ga ne smete izpustiti.

Na veke nanesite primer oziroma podlago, bazo za ličila oziroma utrjevalec mejkapa. Obstajajo posebni proizvodi prav v ta namen in nakupa vam nikoli ne bo žal, saj je potrebna zelo majhna količina, razlika pa je ogromna in senčilo postane nadvse dolgo obstojno.

Med seboj različnih barv ne znate niansirati

Lepo osenčene veke so lahko seksi, kar dokazuje videz zadimljenih oči. Toda, če ne znate barv niansirati, torej pravilno zabrisati prehodov med posameznimi polji, tvegate, da boste videti čudno, ne pa elegantno.

Vidnih prehodov med kontrastnimi barvami pač ne sme biti. To še posebej velja za ‘smoky eye’ videz.

Foto: Instagram @lydiafowler

Nanašate preveč senčila

Ste vedeli, da za večino ali kar vse mejkap izdelke velja pravilo ‘manj je več’? Vedno je lažje dodati še malo senčila, kot pa ga zbrisati stran (po navadi boste morale v tem primeru začeti z ličenjem na novo).

Varčno torej! Preveč senčila na vekah, posebej čez dan, je videti vulgarno in spominja na ‘prijateljice noči’.

Kupujete nekakovostna ličila

Vedno sicer obstajajo izjeme, ni nujno, da je cenejše tudi slabše, sploh ko gre za preplačevanje najbolj znanih ‘modnih’ znamk. Vseeno pa se prepričajte, da kupujete kakovost, senčila, izdelana iz slabih sestavin ali celo škodljivih lahko ogrozijo zdravje vaših oči.

Poleg tega pa mejkap dlje traja, če je izdelan iz kakovostnih sestavin.

Foto: Instagram @jannid

Nenehno uporabljate iste barve

Razumemo, padli ste v rutino, našli ste barvno paleto, ki vam odlično pristoji in tako ste se navadili teh barv, da vam niti na pamet ne pride poskusiti kaj novega.

To je recept za dolgočasnost. Drznite si eksperimentirati, da boste same sebi in svoji okolici zanimive. Dovolj je že majhna sprememba, recimo črta nad zgornjo veko v živi barvi.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic