5 nasvetov za hitrejšo rast las

21. november 2023

5 nasvetov za hitrejšo rast las

21. november 2023
Foto: Instagram @wellbel
5 nasvetov za hitrejšo rast las

5 nasvetov za hitrejšo rast las

21. november 2023
Foto: Instagram @wellbel

Sanjate o dolgih in sijočih laseh? Potem nujno berite dalje.

Skoraj vsaka ženska si želi imeti dolge, lepe in sijoče lase, a marsikateri teh sanj ni tako lahko uresničiti. Seveda obstajajo marsikateri prehranski dodatki, ki pospešijo rast las, a slednjo je mogoče doseči tudi po na drugačne načine.

Predstavljamo vam jih pet.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Uporabljajte hidratantno masko

Balzam za lase, ki se spira, sicer pospešuje vlaženje las, vendar če želimo oblikovati lase, ne zadostuje, saj naših las ne zavaruje pred toploto. Prav tako redno barvanje lase suši, zato je potrebna dodatna nega. Izberite izdelke, ki vsebujejo hidratantne sestavine. Te bodo pomagale, da bodo lasje ostali zdravi ter jim vrnile elastičnost in obnovile notranjo strukturo, ki bo zmanjšala lomljenje las.

Pazljivo in nežno krtačite lase

Grobo krtačenje mokrih ali suhih las lahko povzroča nastanek mikroskopskih razpok v laseh. Priporočamo, da uporabljate leseno krtačo iz naravnih dlak ter krtačenje od koncev proti koreninam las, kar bo zmanjševalo lomljenje. Še posebno morate paziti, če imate svilnate lase ali oblikovano frizuro tako, da jo morate vsakič sušiti in oblikovati s kodralnikom ali likalnikom. Pri takih grobih tretmajih se lasje namreč najbolj sušijo in lomijo.

Foto: Instagram @emilisindlev

Posebno pozornost namenite lasnim konicam

Če so konci las zlomljeni in razširjeni kot ventilator, so videti krajši. Zato vsak dan uporabljajte izdelke, ki pomagajo, da so vaši lasje zdravi in gladki.

Bodite pozorni na svoje lase znotraj in navzven

Protein je ključnega pomena, kadar govorimo o zdravih laseh, zato je zelo pomembna tudi uravnotežena prehrana. Redno uživanje živil, ki vsebujejo visoko raven beljakovin, kot so piščančje meso, solate, zrezki, jajca, oreščki, semena in stročnice ter naravnih maščobnih kislin (orehi, divji losos, avokado) in vitamina B (kivi in bučna semena), bo pomagalo pri zaščiti lasnih konic.

Foto: Instagram @majamalnar

Zaščitite lase pred poškodbami

Poleg mehanskih poškodb las, do katerih lahko pride zaradi nepravilnega krtačenja, pretesnega spenjanja las, lahko vrhnjo plast las, ki ima zaščitno vlogo, uniči tudi čezmerno ravnanje ali kodranje. Zato je potrebno ohraniti lase naravne in zdrave tako, da uporabite izdelek za vlaženje las in seveda zmanjšate uporabo aparatov, ki lase segrevajo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic