5 nasvetov za lepe in vitke noge

11. junij 2024

5 nasvetov za lepe in vitke noge

11. junij 2024
Foto: Instagram @carolinedeisler

Če si želite lepo oblikovanih nog, boste morali zavihati rokave ali bolje rečeno začeti z gibanjem.

Za vas smo zbrali pet kratkih, ampak zelo pomembnih nasvetov, ki bodo pripomogli, da boste korak bližje cilju ter odlične vaje, s katerimi vam bo to zagotovo uspelo.

Raztezanje

Mišice so kot elastike, zato je redno raztezanje zelo pomembno. Dobro bi bilo, da raztezne vaje naredite vsak dan, saj s tem telo ohranjate gibljivo. Poleg tega raztezanje poskrbi za dolge mišice.

Foto: Instagram @bebebydunja

Vaje za mečne mišice (liste)

Lepo oblikovana mišičasta meča dajejo videz lepo oblikovane cele noge. Priporočamo, da vadite dviganje na prste. Stojte na ravni podlagi, nato pa se dvigujte na prste ter zadržite nekaj sekund in to ponovite vsaj 20-krat dnevno.

Tehnika peta-prsti

Tek je vadba, ki lepo oblikuje noge, a ni vseeno kakšno tehniko uporabljate. Če želite razbremeniti sklepe in lepo oblikovati noge, pri teku stopajte najprej na peto in šele nato na prste.

Stopnjevanje in menjava

Pri vadbi je pomembno, da greste vedno čez mejo, da menjavate vaje in telo občasno šokirate z vajami. Če delate izpadne korake, si na rame ali v roke naložite uteži, prav tako pri počepu. Število ponovitev povečajte.

Foto: Instagram @carolinedeisler

Lepa in negovana koža

Vaje zaokrožite s pravilno in redno nego stopal ter nog. Poskrbite za pedikuro, noge pa redno mažite z vlažilnimi kremami. Za spodbujanje mikrocirkulacije in zmanjšanje videza pomarančne kože, noge krtačite s ščetko za suho krtačenje v smeri proti srcu. Kombinirajte dolge potege proti telesu ter krožne gibe.

30 min učinkovitih vaj

Izpadni koraki v poskoku, počepi s poskokom ali kombinacije izpadnega koraka ter počepa s poskokom (lahko dodate še obrat), so vaje, ki okrepijo moč, stabilizacijo in koordinacijo. Lahko pa poskusite tudi spodnje vaje, ki jih priporoča Caroline Deisler, strokovnjakinja za zdrav način življenja.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic