Lepotni izdelki, ki jih čez poletje ni priporočljivo uporabljati

20. maj 2024
Lepotni izdelki, ki jih čez poletje ni priporočljivo uporabljati

Lepotni izdelki, ki jih čez poletje ni priporočljivo uporabljati

20. maj 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Zamenjajte težke zimske izdelke, z lažjimi, poletnimi verzijami.

Tako kot z letnimi časi zamenjamo oblačila, je priporočljivo podobno narediti z lepotnimi izdelki v kozmetični torbici. Kreme in ličila, ki vam dobro služijo v jesenskih in zimskih mesecih, zamenjajte za lahkotnejše verzije. Tu je seznam nekaterih:

Šminka

Nekajmesečni odmor privoščite svoji najljubši mat šminki, ki lahko poleti zaradi večje izpostavljenosti soncu izsuši ustnice in namesto nje v kozmetično torbico pospravite bolj kremasto različico šminke. Te bodo ustnice negovele in vlažile.

Foto: Instagram @petitemuse

Vlažilna krema

Koža v poletnih mesecih ne potrebuje tako močne hidracije kot v hladnješih mesecih, ko je zrak (predvsem v notranjih prostorih) večinoma suh. Premočne vlažilne kreme lahko zamašijo pore in povzročijo pojav mozoljev, zato si poleti omislite nekoliko lahkotnejšo verzijo.

Puder

Poletje ni čas za težke pudre, zato jih je priporočljivo zamenjati z BB ali CC kreme, ki so obarvane, a še vedno dovolj prekrivne, da zakrijejo nepravilnosti na koži. Na trgu je zdaj že malo morje tovrstnih krem, zato smo prepričani, da boste našli najboljšo zase.

Foto: Instagram @valerakomarova

Temna senčila

Poleti se izognite temnim odtenkom senčila za veke in jih zamenjajte s svetlejšimi. Pri tem lahko eksperimentirate in uporabljate barve, ki jih čez leto ne bi.

Maskara

Če čez leto uporabljate navadno maskaro, lahko poleti razmislite o uporabi vodoodporne maskare, ki bo poskrbela, da bodo vaše trepalnice videti popolno tudi v najbolj vročih dneh, ko se več potimo.

Foto: Instagram @valerakomarova

Dva nujna pripomočka v torbici

V toplejših mesecih pa doma nikar ne zapustite še z dvema izdelkoma: vode v spreju, s katero lahko takoj osvežite obraz in mejkap, ter kreme za sončenje. Reaplikacija je v poletnih mesecih ključnega pomena! Krema za sončenje vas ne bo zaščitila le pred opeklinami, ampak tudi pred nastankom pigmentnih madežev in gubic.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic