6 skrivnosti, da bo vaš parfum dišal dlje

03. september 2023

6 skrivnosti, da bo vaš parfum dišal dlje

03. september 2023
Foto: Pexels

6 skrivnosti, da bo vaš parfum dišal dlje

03. september 2023

Dobro izbran parfum je lahko odraz vaše osebnosti in stila ter na okolico pusti trajen vtis. Vendar pa je težko zagotoviti, da se dišava obdrži ves dan, namesto da hitro izgine.

A kombinacija pravilnega nanosa in majhnih trikov lahko podaljša obstojnost vašega vonja. Če ste pozorni na stanje svoje kože, izberete pravo vrsto dišave in pravilno shranite parfum, lahko uživate v privlačnosti izbranega vonja od jutra do večera.

Predstavljamo vam 6 trikov, s katerimi bo vaš parfum trajal dlje.

Foto: Pexels

Nanos po prhanju

Vonj bo trajal dlje, če ga nanesete na vlažno kožo takoj po prhanju ali kopanju, preden se oblečete.

Pulzne točke

Pulzne točke so najbolj “prevodne”, zato se vonj na njih razvija skozi cel dan. Nanesite ga na zapestje, na mesto tik za ušesi, na notranjo stran komolcev, na dekolte ter ne boste verjeli, trebuh. Vonj se bo dlje obdržal tudi na zadnji strani kolen ali gležnjih.

Foto: Pexels

Ne drgnite

To je največja napaka, ki jo nekateri delajo, saj s trenjem zapestij ustvarjamo toploto, ki “zmoti” pravi vonj parfuma, poleg tega pa pospeši izhlapevanje določenih not parfuma in posledično popači vonj.

Zapečatite vonj

Če želite, da parfum traja še dlje, na pulzne točke pred parfumom nanesite nekaj hidratantne kreme brez vonja ali pa enostavno kar vazelin. Ta bo poskrbel, da se bo vonj na vaši koži obdržal dlje.

Foto: Unsplash

Odišavite krtačo za lase

Vonj se bo najdlje zadržal na vaših laseh, toda parfuma nikar ne nanašajte direktno nanje, saj jih bo izsušil. Namesto tega z njim poškropite vašo krtačo in se počešite.

Suh in temen prostor

Prebrano ničkolikokrat, vendar premalokrat uporabljeno v praksi. Čeprav lične stekleničke vsi radi gledamo na polički poleg ostale kozmetike, parfumov ne hranite v kopalnici, kjer je veliko vlage, niti na okenskih policah, kjer jim škoduje svetloba. Namesto tega izberite suh in temen prostor, kot je recimo spalnica.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic