7 najboljših jesenskih trendov ličenja

17. september 2024

7 najboljših jesenskih trendov ličenja

17. september 2024
Foto: Launchmetrics/Spotlight
7 najboljših jesenskih trendov ličenja

7 najboljših jesenskih trendov ličenja

17. september 2024
Foto: Launchmetrics/Spotlight

Rahel pridih mraza v zraku naznanja začetek jesenske sezone in s tem nove lepotne navdihe, ki nas bodo popeljali skozi hladnejše mesece.

Grunge devetdeseta

Lepotni videzi, ki so bili priljubljeni v 90-ih, se vračajo. “Ta videz običajno vključuje uporabo temnih, zadimljenih in zemeljskih tonov, kot so temno rjave, sive in črne, da ustvarimo razmršen in živahen videz oči,” predlaga slavna vizažistka Brandy Allen.

Tom Ford (Foto: Launchmetrics/Spotlight)

“Tako sem navdušen, da vidim vrnitev k globljim tonom. Tisti čokoladno rjavi za globoko polt, zemeljski opečnati toni za srednjo polt in hladni zemeljski toni za svetlo polt,” je za Elle.com razložil slavni vizažist Etienne Ortega, katerega zadovoljne stranke so Lana Del Ray, Christina Aguilera in Kris Jenner.

Nekaj modrega

Ne, nimamo v mislih poročnih stereotipnih in vraževernih zahtev, pač pa trend, ki doživlja nekakšno renesanso. Trend se navezuje na pastelno modro, ki smo ji bili priča v devetdesetih letih, in ki se preliva v vse mogoče odtenke, tudi lila. Izberite si modro barvo sezone in jo kombinirajte z nežno rožnatimi ustnicami in naravno poltjo brez rdečila za lica.

Blumarine (Foto: Launchmetrics/Spotlight)

Rdeče ustnice

Drzne rdeče ustnice so spet v modi in niso rezervirane samo za večerna oblačila ali posebne priložnosti, poudarja vizažist Tomy Rivero. Pravo živo rdečo zamenjajte za žametni odtenek brusnic, ki pripoveduje elegantnejšo zgodbo.

Foto: Instagram @realbarbarapalvin

Minimalistična lepota

Poleg drznih ustnic in oči je letošnjo jesen moden tudi minimalistični stil, ki s prefinjeno tehniko ustvarja videz brez ličil. Ta trend je dobra protiutež vpadljivim trendom in kot nalašč za tiste dni, ko ni ne časa in ne energije, da bi se ličili. Dva potega z maskaro, nežno rdečilo in brezbarvni glos.

Foto: Instagram @friderikkewinther_

Rožnata 2.0

Če ste mislili, da je lepotna industrija sita rožnate po večletni barbiemaniji, ste se pošteno zmotili. Diorjeva umetnica ličenja Jamie Coombes je za Who What Wear dejala, da bo rožnata postala viralni trend. “Roza barva je zabavna in mladostna barva in se običajno ne uporablja za jesen/zimo, zato je odlično imeti barvo, ki izboljša mračne zimske dni,” pravi.

Dior (Foto: Launchmetrics/Spotlight)

Diskretne mačje oči

Med vsemi trendi ličenja na modnih pistah, so bile mačje oči, ki se pogosto nosijo s sicer umirjenimi ličili, najbolj pogoste. Ta videz ustvarja podolgovate oči, narejene z natančnim črtalom in v kombinaciji z voluminozno maskaro.

Foto: Instagram @kaiagerber

Porcelanasta lutka

Dolge trepalnice bodo vedno v modi, vendar bodo to jesen še posebej izstopale. Navdihnjena s papirnatimi lutkami in ikoničnim videzom Diane Ross, je umetnica ličenja Diane Kendal uporabila plasti črnega laka za nohte na umetnih trepalnicah, da bi modelom poudarila oči, ki so spominjale na oči lutke. 

Rojas (Foto: Launchmetrics/Spotlight)

Znamka Rojas pa je lutkast videz dosegla z rdečilom za lica, ki ga nanesite na sredino ličnic v obliki kroga in tako omilila lanskoletni porcelanast videz, ki ga je za Maison Margiela ustvarila slovita Pat McGrath.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic