Če v sporočilih uporabljate te emojije, veljate za staro osebo

22. februar 2022

Če v sporočilih uporabljate te emojije, veljate za staro osebo

22. februar 2022

Raziskave kažejo, da 92 odstotkov spletne populacije uporablja emojije. Ampak, ali ste vedeli, da vas lahko uporaba nekaterih čustvenih simbolov postara?

Vsak dan se po svetu pošlje več kot 10 milijard emojijev. Obstajajo takšni, ki jih je gotovo uporabil že vsak izmed nas. Recimo, koliko rdečih srčkov ste razdelili za valentinovo? Ali pa nekomu poslali emoji z dvignjenim palcem v potrditev?

Če ste na zadnji vprašanji prikimali, prosim, od zdaj naprej prenehajte z uporabo teh emojijev. Britanska raziskava je namreč pokazala, da ljudje, ki uporabljajo te emojije, veljajo za “stare”.

Foto: Pexels

Gre za raziskavo, v kateri je sodelovalo 2000 ljudi, starih od 16 do 29 let, kjer so morali sodelujoči povedati, katere emojije po njihovem mnenju uporabljajo starejši ljudje. Njihovi odgovori vas bodo presenetili.

Ti emojiji so za “stare”:

  • 👍 Vsak, ki v sporočilu uporabi dvignjen palec, je verjetno mama ali oče, če ne celo stari starš, meni 24 odstotkov vprašanih.
  • ❤️ Na drugem mestu je pristalo rdeče srce z 22 odstotki glasov.
  • 👌 in ✔️ pri anketirancih prav tako veljata za emojija, ki ju uporablja starejša generacija.
  • Če ne želimo izpasti stari, bi se morali izogibati tudi 💩, 🙈 in 👏.

Najbolj priljubljeni emojiji

Po mnenju generacije Z pa obstajajo tudi emojiji, ki ne poznajo starosti. Kar 45 odstotkov jih meni, da so smeški, ki jokajo od smeha 😂 neznansko kul, zato jih najpogosteje uporabljajo. Zelo visoko uvrščeni so tudi jajčevec 🍆, ogenj 🔥 in smešek z očmi v obliki srčkov 😍.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic