Kako nanesti mat šminko, da ta ne izsuši ustnic?

28. januar 2024

Kako nanesti mat šminko, da ta ne izsuši ustnic?

28. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics
Kako nanesti mat šminko, da ta ne izsuši ustnic?

Kako nanesti mat šminko, da ta ne izsuši ustnic?

28. januar 2024
Foto: Spolight/launchmetrics

Ker so mat šminke visoko pigmentirane, ne oproščajo napak pri nanosu. Kako se z njimi počutiti udobno več ur?

Čeprav obožujemo mat šminke, jih ni tako preprosto nositi, ne glede na to, kaj obljubljajo kozmetični proizvajalci. Ker precej izsušijo površino ustnic, lahko ličilo že po nekaj urah od nanosa na ustnicah zgleda čudno. Če vam šminka ustnice izsuši, bo barva postala neenakomerna, pod površino pa se bo dalo opaziti izsušene in hrapave, luščeče se dele.

To je glavni razlog, zakaj se mnoge ženske mat šminkam še vedno izogibajo, čeprav so jim všeč, ko jih vidijo v reklamah. Čeprav zagotovo spadajo med najbolj obstojne, jih boste že kmalu želele odstraniti zaradi neprijetnega občutka na ustnicah. Zato sledite nasvetom, zapisanim spodaj in mat šminka bo postala vaša najnovejša trendi spremljevalka, ustnice pa bodo tudi z mat šminko videti brezhibno.

Foto: Instagram @cristinahudacov

1. korak: piling

S pomočjo brisače, ki ste jo potopili v vodo, naredite piling na ustnicah. Z mokro brisačko nežno zdrgnite ustnice in odstranite odmrle celice kože. Tako boste pripravili ustnice na nanos mat šminke.

2. korak: balzam

Nanesite debelejši sloj balzama za ustnice, potem pa do konca naličite obraz. S tem boste ustnicam dali dovolj časa, da vsrkajo blagodejne sestavine balzama. Ko ste končali z ličenjem vsega obraza, vzemite papirnat robček in odstranite višek balzama, ki ga ustnice niso vpile. Tako bodo ustnice navlažene, obenem pa ne bodo mastne (sicer mat šminke na mastno površino ne bi mogli nanesti).

3. korak: dobra podlaga

Po odstranitvi balzama na ustnice nanesite podlago za mejkap oziroma primer. Tega koraka ne preskakujte, čeprav se vam morda ne zdi nujno potreben. Utrjevalec ličil bo zakril drobne nepravilnosti na ustnicah in zgladil površino kože ter preprečil zlivanje šminke čez rob ustnic in v drobne gubice okoli njih.

Foto: Instagram

4. korak: nanos mat šminke

Sedaj nanesite mat šminko. Če uporabljate verzijo v tekoči obliki, nanesite en sam tanek sloj, sicer se bodo, če bi sloj ponovili, pojavile drobne grudice na ustnicah. Tudi klasično matirano šminko nanesite v tanjšem sloju in pazite, da so ustnice enakomerno prekrite z barvo.

5. korak: korektor

Če ste zagrešili kakršnokoli nepravilnost pri nanašanju, popravite napakice s pomočjo korektorja v barvi vaše polti, ki ga nanesete s pomočjo tankega čopiča. Korektor, ki ste ga nanesle na ta način, bo obenem še dodatno naredil pregrado med robovi ustnic in kožo, zato se šminka ne bo razlila v gubice.

Ko je to narejeno, bodo vaše ustnice kar nekaj ur ovite v prelepo in enakomerno mat barvo, pri tem pa ne boste čutile nobenega neudobja ali imele občutka, da vam ustnice kakorkoli zateguje, oziroma, da so izsušene.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic