Še najbolj nadarjeni kuharji imajo težave z dobro holandsko omako. V izvirniku je bil ta iznajdljivi spremljevalec špargljev mešan nad skledo vroče vode.
Bistveno je, da ste pozorni, ko jo pripravljate, saj vedno obstaja nevarnost, da se omaka strdi.
Če se ne upate lotiti klasičnega načina priprave, a ne želite jesti zajtrka brez te kremne omake, poskusite ta “hitri” “hollandaise”. Zagotovo vam bo uspelo!
Sestavine:
- 200 g masla,
- 3 rumenjaki,
- 1 limeta,
- 1 čajna žlička dijon gorčice,
- 1 čajna žlička polnomastne smetane,
- 1 čajna žlička sladkorja,
- ½ žličke vinskega kisa,
- sol in poper.
Priprava:
- Najprej z ročnim mešalnikom zmešajte vse rumenjake, skupaj z limetinim sokom, gorčico, smetano, sladkorjem in malo soli.
- V manjšem loncu stopite maslo in ga na kratko zavrite.
- Nato v jajčno zmes počasi vmešajte stopljeno maslo in nadaljujete z mešanjem.
- Začinite s soljo in poprom ter dodajte beli vinski kis.
Recept je bil objavljen na miss7.