Lubenica na 100 načinov: od sadne pice do osvežilnega sladoleda

07. avgust 2022
Lubenica na 100 načinov: od sadne pice do osvežilnega sladoleda

Lubenica na 100 načinov: od sadne pice do osvežilnega sladoleda

07. avgust 2022
Foto: Pexels

Lubenica je kraljica poletja. Ponujamo vam inovativne načine za pripravo, ki bodo poskrbeli za osvežitev in dobro fotko hkrati.

V poletnih dneh si ne predstavljamo bolj slastne osvežitve, kot je lubenica. Poleg vitaminov in mineralov, ki jih v teh vročih dneh še kako potrebujemo, ima lubenica tudi visok delež vode, ki ščiti pred dehidracijo. Lubenico običajno postrežemo v obliki znanih trikotnikov, ali narezano na koščke, vendar obstaja še cela vrsta zabavnih načinov priprave.

Okroglo lubenico lahko v le nekaj potezah spremenite v zvezdo družinskega druženja, brez da bi potrebovali kakšne posebne spretnosti.

Foto: Pexels

Pica iz lubenice

Eden od najbolj zabavnih načinov serviranja lubenice, je nedvomno v obliki pice. Priprava je zelo preprosta. Lubenico narežite na enako velike trikotnike, nato pa na vsak kos dajte malo sladke smetane in jo posipajte z vašim najljubšim sadjem. Lahko se pozabavate še s čokoladnim prelivom in pisanimi mrvicami ter tako pričarate najbolj instagramersko jed tega poletja!

Foto: Pinterest

Lubenične kroglice

Za pripravo teh osvežilnih kroglic ne potrebujete posebnih pripomočkov. Lubenico preprosto prerežite na polovico in s čajno žličko s krožnimi gibi izdolbite kroglice ter jih postrezite v skledi. Če spadate med sladokusce, lahko kroglicam dodate še malo vaniljevega sladoleda ali pa z njimi popestrite sadno solate. Njam!

Foto: Pinterest

Sladoled iz ene sestavine

Vam lubenica ni dovolj osvežilna? Brez skrbi, z blenderjem in hladilnikom lahko postane še bolj osvežujoča. Lubenici odstranite lupino in pečke ter jo v stresite v blender. Mešajte, dokler ne dobite goste zmesi, vendar pazite, da iz nje ne nastane sok. Lubenično zmes dajte v modelčke za sladoled ali led in jih za nekaj ur zamrznite.

Foto: Pinterest

Lubenični sok

Iz lubenice lahko pripravite tudi zelo osvežilen in zelo slasten smuti. Lubenici odstranite lupino in pečke ter jo narežite na kose in stresite v blender. Dodajte kepico vaniljevega sladoleda in mešajte, dokler ne nastane slasten sok. Postrezite v kozarcu z listom mete in koščkom lubenice ter uživajte v sladki osvežitvi.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic