Naše bralke razkrivajo, zakaj nosijo osovražene balerinke

26. julij 2022
Naše bralke razkrivajo, zakaj nosijo osovražene balerinke

Naše bralke razkrivajo, zakaj nosijo osovražene balerinke

26. julij 2022
Foto: Instagram

Balerinke – da ali ne? To je zdaj vprašanje …

Balerinke že nekaj časa veljajo za eno najbolj osovraženih obutev, okoli katere se krešejo močna mnenja. Moški jih ne prenesejo, ženske jih obožujejo in zvesto nosijo že več desetletij. A zakaj je temu tako?

Po tem, ko smo objavili članek, da se balerinke po dolgi odsotnosti vračajo na police trgovin, je završalo tudi na našem Instagramu, kjer smo bralke najprej povprašali, ali imajo kakšen par v svoji omari.

Večina (59 odstotkov) je odgovorila, da doma nimajo balerink, 41 odstotkov pa ima v svoji omari enega ali več parov. So torej zagovorniki ali nasprotniki te obutve?

Kar 61 odstotkov sledilcev je proti balerinkam. “Izgledajo kot copati” in “Niso videti seksi na nobeni nogi”, so se glasili komentarji nasprotnikov.

39 odstotkov vprašanih, ki jim ostaja zvestih skozi leta, pa izpostavlja predvsem njihovo udobnost in vsestranskost. “So udobne, hitro se jih obuje, pašejo na krila in hlače”, “Če ne želim biti vsak dan v salonarjih v službi, si obujem balerinke”, “Z njimi grem lahko na kolo” in “Kadar nosim petke, jih imam v avtu za preobuti”, so bili njihovi argumenti.

Naš članek je dvignil prah tudi na forumu, kjer je eden od uporabnikov balerinke označil za najgršo obutev za ženske, češ da jim naredijo grde noge in izgledajo kot copati, ter uporabnice nežnejšega spola prosil, naj mu razložijo, zakaj jih imajo tako rade.

Foto: Instagram

Bralke so navedle podobne razloge kot na Instagramu.

“Ker so pač udobne. V velemestih, kjer ženske za v službo uporabljajo javni prevoz, vmes pa pa tudi kar nekaj prepešačijo (npr. Pariz, New York) so balerinke, ne glede na modne zapovedi, obvezna oprema. Tam žensk v petkah na ulici skorajda ne vidiš (imajo salonarje s sabo v torbi, za poslovne sestanke, hodijo pa v balerinkah), poslovne ženske pa tudi tenisk, ki so sicer popularne v zadnjem času, ne nosijo za v službo.”

Tako je zapisala uporabnica, s katero se je strinjala velika večina žensk, vključenih v debato. Bile so enotne, da je treba izbrati balerinke iz kakovostnejših, trših materialov, z majhno petko in na špic, saj takšni modeli optično podaljšajo nogo in so videti elegantno.

Balerinke z zelo nizkim podplatom in iz tankih materialov, namreč hitro izpadejo ceneno in na nogi ne delujejo preveč laskavo.

Foto: Instagram

Izkazalo se je torej, da so balerinke edina obutev, ki je dovolj udobna in dovolj elegantna za v službo ter služi kot alternativa neudobnim salonarjem z visoko peto.

Kaj pa recimo mokasini? Ali kakšni elegantni loaferji? Prepričani smo, da je ponudba v trgovinah dandanes tako široka, da se najdejo tudi kakšni drugi čevlji, ki so enako primerni za poslovne zadeve, kot balerinke.

Foto: Instagram

Če torej spadate med tiste, ki prezirajo to obutev, se podajte na prostrani splet in pobrskajte za mokasinkami in loaferji. Verjamemo, da boste hitro našli primeren model zase.

Ljubiteljice balerink pa investirajte v takšne iz trših, kakovostnejših materialov in z majhno petko, ki so morda malo dražje, a so na vaši nogi videti izredno prefinjeno. Prepričani smo, da se vam bo nakup obrestoval.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic