Kako so zofe postale nov statusni simbol na Instagramu

26. januar 2023
Kako so zofe postale nov statusni simbol na Instagramu

Kako so zofe postale nov statusni simbol na Instagramu

26. januar 2023
Foto: Instagram

Pozabite na drage Hérmesove torbice, potovanje na sanjske Maldive ali luksuzno uro Rolex! Na Instagramu se po novem postavlja z estetskimi in dragimi zofami!

Interier je postal eden od najpomembnejših statusnih simbolov. Zdaj ni več pomembno, kakšna oblačila ali čevlje imate v omari, ampak to, kakšna zofa stoji v vaši dnevni sobi.

Notranja oprema je sicer že več let dve leti v središču družbenih omrežij in po zaslugi Instagrama se zdi, da smo vsi kar naenkrat začeli ogromno pozornosti namenjati opremi in dodatkom za dom. Če pobrskamo med profili najbolj znanih vplivnic, je hitro jasno, da je glavna zvezda vseh domov: zofa.

Ta je v večini primerov dizajnerska, njena oblika pa spominja na vintage modele iz sedemdesetih let, v ospredju sta bela in krem barva.

Vedno večje povpraševanje po vintage sedežnih garniturah potrjuje, da gre za trend, ki je v visokem vzponu. Si lahko mislite, da je po nekaterih modelih več povpraševanja kot po povsod razprodanih supergah New Balance 550?!

In tako kot je minimalistična sedežna garnitura, mora biti izčiščen tudi preostali interier, ki jo obdaja. V večini trendovskih stanovanj tako najdemo še lahkotne svetle zavese, nevpadljivo preprogo v naravnih tonih, nevsakdanjo luč in stekleno mizico z lično zloženimi knjigami in dodatki.

Skrajno estetski in zavidanja vreden dom so si ustvarile tudi modne vplivnice, med njimi Alexandra Pereira, Lena Terlutter, Leonie Hanne in Xenia Adonts.

Čeprav so zofe res zelo lepe, estetske in skrajno prefinjene, se sprašujemo, koliko so dejansko tudi udobne in uporabne? Nočemo si predstavljati, kaj se zgodi, ko se po njih polije kozarec rdečega vina ali ko jih otrok popaca s čokolado!

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic