Kaja Flisar / 13. februar 2023

Kombinacija tedna: jeans na jeans

Stavim, da ni ženske ali moškega, ki v svoji omari ne bi imel vsaj enega para kavbojk. Ko govorimo o večnih kosih, ki ne gredo nikoli iz mode, si kavbojke nedvomno zaslužijo prvo mesto. Poleg vsestranskosti tudi zaradi izredno trpežnega materiala, ki se ne uniči kar tako. Ja, jeans je res zakon in to sezono se bomo vanj odele od glave do peta!

Vse se je začelo leta 2001 na podelitvi nagrad American Music Awards, kjer se je takratni par Britney Spears in Justin Timberlake pojavil v ujemajočih se jeans opravah. Ti še danes veljata za eni od najbolj ikoničnih in videti je, da bosta zvezdnika to sezono predstavljala glavni vir inspiracije pri sestavljanju naših outfitov.

Foto: Instagram

Kombiniranje jeansa z jeansom je nekoč veljalo za veliko modno napako. Vendar je videz “jeans na jeans” prisoten že od 60. let prejšnjega stoletja in obstaja dober razlog, da je glavni steber v modnem ciklu. To sezono se vrača v velikem slogu.

To so potrdili modni velikani, katerih kolekcije so bile polne kosov iz jeansa. Pri Burberryju smo videli dolga jeans krila, Blumarine je predstavil široke jeans srajce, pri Dieslu pa so se manekenke sprehajale v mrežah z vzorcem jeansa.

Kombiniranje jeansa z jeansom zna biti težavno, saj lahko outfit hitro izpade kaotično. A če med seboj kombinirate prave kose, lahko ustvarite zares trendovsko in dodelano podobo. Ponujam vam nekaj nasvetov, kako to storiti.

Foto: IMAXtree

Med seboj kombinirajte iste tone

Verjamemo, da čutite skušnjavo, da bi med seboj kombinirali različne odtenke (recimo bele jeans hlače in temno jeans jakno), a verjemite, da bo najbolje videti outfit iz enakih odtenkov. Z njimi boste ustvarili najbolj skladen videz, ki bo hkrati podaljšal vašo silhueto.

Foto: Instagram

Izberite različne dolžine in kroje

Ključ do dobrega jeans outfita je v izbiri pravih proporcev. Za zgornji del izberite kratek jeans top, čez katerega oblecite široko jeans jakno ter dodajte trendovske hlače na trapez.

Zakaj ne bi eno čez drugo oblekli dolge in kratke jakne? Ali pa k jeans obleki dodali jeans srajce in jakne? Dajte si duška in preizkušajte različne kombinacije, dokler ne “začutite” tiste prave.

Foto: Instagram

Ključ je v plastenju

Seveda lahko v svoj videz vnesete tudi druge, “ne jeans” kose. H kavbojkam oblecite preprosto belo majico, čez njo pa oblecite jeans srajco in videz zaključite s suknjičem.

Foto: Instagram

Pozimi bo z vašo jeans opravo odlično videti tudi puli, ki naj vam služi kot osnova, okoli katere zgradite svoj videz.

Foto: Instagram

Dodajte barvo

Da vse skupaj ne bo preveč monotono, v videz vnesite nekaj barve. Izberite zeleno torbico, obujte rumene salonarje ali pa se odločite za živo rdeče ustnice.

Ne pozabite na nakit

Nikakor ne smete pozabiti niti na nakit, ki bo dal videzu piko na i. Zavihajte rokave jeans jakne in postavite na ogled svojo zbirko zlatih zapestnic, ali pa na srajci odprite nekaj gumbov in pokažite svojo najljubšo verižico. Če nosite puli, so prava izbira vpadljivi uhani, če želite pritegniti pozornost k svojim sveže nalakiranim nohtom, pa se odločite za prstane.

Foto: Instagram

Trgovine so polne različnih kosov iz jeansa, zato boste brez dvoma našle točno takšne, ki so vam pisani na kožo. Ponudba pri Zari, Stradivariusu in H&M-u vas nikakor ne bo razočarala.

Avtor
Piše

Kaja Flisar