Instagram uvedel novost, ki nas vrača v leto 2008

13. februar 2023
Instagram uvedel novost, ki nas vrača v leto 2008

Instagram uvedel novost, ki nas vrača v leto 2008

13. februar 2023
Foto: Pexels

Marsikdo je nad novo funkcijo razočaran.

Instagram vedno znova dodaja nove funkcije z željo, da bo platforma vedno bolj vznemirljiva za uporabnike. Potem, ko so pred kratkim uvedli spremembe v postavitvi, so zdaj presenetili še z novo funkcijo. Imenuje se “Opombe”.

Novost je bila pri nas deležna kar nekaj kritik, saj spominja na Facebookovo funkcijo “Status”, ki smo jo s pridom uporabljali leta 2008, ko je Facebook šele zaživel.

Foto: Pexels

Za kaj pravzaprav gre?

Nova funkcija naj bi uporabnikom omogočila še več priložnosti za pogovor (in vas tako še dalj časa zadržala na platformi), nikakor pa ne gre izključiti tudi možnosti, da gre za nekakšno konkuriranje Twitterju.

V “Opombi” lahko namreč uporabite največ 60 znakov, ti pa so lahko sestavljeni iz besedila ali emojijev.

Foto: Pexels

Kako dodati opombo?

Če želite dodati opombo, pojdite v razdelek DM, tako da kliknete na simbol papirnatega letala v zgornjem desnem kotu. Na vrhu boste videli naslov z napisom Opombe. Prikazala se vam bodo vse opombe, ki so jih objavili vaši prijatelji, na levi strani pa bo simbol +.

Kliknite na + in delite s svojimi sledilci (ali pa samo bližnjimi prijatelji), kar vam leži na duši. Povejte, kakšen vikend je za vami, prijateljem zaželite lep dan ali pa delite svoj najljubši citat. Vaša opomba bo vidna samo 24 ur, nato pa bo samodejno izginila. Seveda jo lahko pred tem tudi sami izbrišete, pred potekom 24 ur pa objavite še več opomb.

Foto: Pexels

Ne vidite funkcije opombe? To verjetno pomeni, da funkcija še ni na voljo v vaši regiji. Nekateri so jo imeli že julija lani, vendar je šlo takrat le za poskus. Zdaj se zdi, da je končno nastopila kot prava funkcija z najnovejšo posodobitvijo.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic