IKEA z barvito rojstnodnevno kolekcijo, ki vas bo v hipu navdušila

20. april 2023
IKEA z barvito rojstnodnevno kolekcijo, ki vas bo v hipu navdušila

IKEA z barvito rojstnodnevno kolekcijo, ki vas bo v hipu navdušila

20. april 2023
Foto: IKEA

Kolekcija Nytillverkad je glasna, barvita in neskončno zabavna, vsak izmed izbranih izdelkov v njej pa ima za seboj zanimivo zgodbo.

IKEA je imela vedno smisel za odličen dizajn in prepoznavanje prihajajočih trendov, kar najbolje potrjujejo vintage kosi iz njihovih prejšnjih kolekcij. Nič čudnega, da zato na različnih spletnih straneh pogosto najdete kose, ki so bili nekoč cenovno dostopni in precej poceni, medtem ko danes dosegajo zbirateljske cene.

Prav zato je IKEA ob svojem 80. rojstnem dnevu za svoje ljubitelje oblikovanja pripravila najlepše darilo: kolekcijo, ki prinaša prenovljene kose iz svoje bogate 80-letne zgodovine.

Foto: IKEA

Prvi del kolekcije pod imenom Nytillverkad je bil predstavljen na Milanskem tednu oblikovanja, vseboval pa bo posteljnino, pohištvo in dodatke za dom, ki so prilagojeni današnjemu življenju in potrebam ter začinjeni z estetiko preteklosti.

Foto: IKEA

“V IKEI so preteklost, sedanjost in prihodnost povezane,” je dejala direktorica podjetja Fredrika Inger.

“V zadnjih 80 letih smo oblikovali številne funkcionalne in lepe izdelke za opremo doma in povsem naravno je, da postanemo radovedni glede naših preteklih dosežkov.”

Z Nytillverkad se spet vračajo v prihodnost. “V številnih predstavitvah, ki bodo sledile v naslednjih nekaj letih, bomo predstavili serijo skrbno izbranih izdelkov iz našega bogatega oblikovalskega arhiva, posodobljenih, da bodo ustrezali drznemu videzu naslednje generacije. Z veseljem vračamo te brezčasne modele, ki so jih kupci skozi leta resnično cenili,” je zaključila.

Foto: IKEA

Kolekcija bo tako vključevala barvit in igriv vzorec KRYPKORNELL, ki je bil predstavljen leta 1980 in se je pojavil na sedežnih garniturah KLIPPAN, tokrat pa bo krasil ponudbo tkanin, kuhinjskih pripomočkov, posteljnine in številnih drugih detajlov.

Foto: IKEA

Druga dva ikonična izdelka, ki se vračata, sta tabure DOMSTEN (prej JERRY) in obešalnik za plašče BONDSKÄRET (navdihnjen s SMED).

Foto: IKEA

Ne glede na to, kako podobni so originalnim izdelkom, so vsi novi kosi poleg osveženega dizajna dobili tudi nova imena, pri čemer ne moremo mimo vprašanja, ali je razlog za to ravno prizadevanje za čim manjšo preprodajo najbolj popularnih kosov po zbirateljskih cenah.

Foto: IKEA

Številne je razveselila novica, da se vrača še eden najbolj znanih izdelkov iz dolgoletne zgodovine znamke – miza LÖVET, ki je bila prvič predstavljena davnega leta 1956, leta 2023 pa se vrača kot LÖVBACKEN in je na voljo v oranžni, modri in svetlo zeleni barvi.

Foto: IKEA

Moramo priznati, da ne vemo, kdaj smo bili nazadnje tako navdušeni nad kolekcijo dodatkov za dom, ki bo na Ikeine police prispela julija letos.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic