Znana pevka obtožena spolnega nadlegovanja

03. avgust 2023

Znana pevka obtožena spolnega nadlegovanja

03. avgust 2023

Pop zvezdnico Lizzo tožijo tri njene bivše plesalke, češ da jih je spolno nadlegovala in ustvarjala sovražno okolje na delovnem mestu.

Pred kratkim so na površje priplavale novice, da pevko Lizzo tožijo kar tri njene bivše plesalke. Pravni postopek vključuje obtožbe spolnega, verskega in rasnega nadlegovanja, diskriminacije in napada. Pevko obtožujejo tudi sramotenja zaradi telesne teže in pritiskanja na eno izmed plesalk, naj se dotakne prsi neke nastopajoče.

Pevka se kljub prošnji za komentar na obtožbe javno še ni odzvala

Arianna Davis, Crystal Williams in Noelle Rodriguez so nekdanje plesalke, ki so sprožile tožbo proti pevki, njeni plesni kapetanki in njenemu produkcijskemu podjetju Big Grrrl Big Touring (BGBT).

Pravna tožba, vložena v Los Angelesu, vključuje obtožbe, da so bile plesalke med letoma 2021 in 2023 “prisiljene prenašati spolno ponižujoče vedenje” in so bile “prisiljene k sodelovanju v motečih spolnih predstavah”.

Foto: Profimedia

Ena izmed obtožb zoper Lizzo je tudi ta, da je “pritiskala na gospo Davis, naj se dotakne prsi” nastopajoče v nočnem klubu v Amsterdamu. Davisova je – potem ko se je upirala – na koncu privolila “v strahu, da bi to lahko škodovalo njeni prihodnosti v tej ekipi.”

Lizzo, ki je znana po tem, da slavi svoje telo in samozavest, je skupaj s plesno koreografinjo Tanisho Scott obtožena tudi sramotenja teže Arianne Davis na turneji.

Arianna Davis trdi, da jo spraševali, ali se “bori z nečim, saj je bila videti manj predana svoji vlogi v plesni zasedbi.”

@bricksmagazine “You need to take some time out your day and say something kind about yourself.” We love you @lizzo!! 🥹 #lizzo #concert #speach #blackmagic #musictok #selflove #selfcare #mentalhealthawareness #mentalheathawarenessweek ♬ original sound – BRICKS

V profesionalnem plesu se na povečanje telesne teže plesalke pogosto gleda kot na to, da se ta plesalka poleni ali se kot izvajalec še poslabša. Vprašanja Lizzo in gospe Scott o zavezanosti gospe Davis turneji so bila slabo prikrita zaskrbljenost glede povečanja telesne teže gospe Davis,”

navajajo dokumenti.

Čeprav niso bila nikoli izrecno navedena, so vprašanja “dala gospe Davis vtis, da mora razložiti svojo pridobitev na teži in razkriti intimne osebne podrobnosti o svojem življenju, da bi obdržala službo,” piše v tožbi.

Poleg tega trdi, da je kapetanka plesne ekipe Shirlene Quigley nastopajočim vsiljevala svoja krščanska prepričanja in zasmehovala tiste, ki so imeli predporočne spolne odnose.

Foto: Instagram @lizzobeeating

Očitajo ji tudi, da je odkrito razpravljala o nedolžnosti ene od nekdanjih plesalk in o tem objavljala na družbenih omrežjih.

Tožniki prav tako trdijo, da jim Lizzo in ekipa produkcijske hiše niso pošteno plačali med delom Lizzine evropske turneje.

Trdijo, da jim je bilo ponujeno le 25 odstotkov njihove tedenske kompenzacije v času, ko niso nastopali na turneji, medtem ko so drugi izvajalci prejeli 50 odstotkov, prav tako trdijo, da jim je bilo rečeno, naj med turnejo ne delajo na drugih projektih.

Dve od treh plesalk, vpletenih v tožbo, Davis in Williams, sta Lizzo spoznali marca 2021, ko sta se pripravljali na tekmovanje v resničnostni televizijski oddaji Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls, piše v tožbi. Tretjo, Noelle Rodriguez, so pozneje maja 2021, najeli za nastop v videospotu Rumors. Nato je ostala del plesne skupine, dodaja.

Davis in Williams sta bili odpuščeni iz plesne ekipe, medtem ko je Rodriguez kasneje odstopila zaradi domnevnega ravnanja z njenimi sodelavkami.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic