O, ne! Vrača se model hlač, ki smo jih v mladosti nosili vsi.

14. februar 2024

O, ne! Vrača se model hlač, ki smo jih v mladosti nosili vsi.

14. februar 2024
Foto: Spotlight/launchmetrics

O, ne! Vrača se model hlač, ki smo jih v mladosti nosili vsi.

14. februar 2024

Upamo, da bo njihova vrnitev na modno sceno karseda kratka.

Se še spomnite kapri hlač? Gre za model, ki sega najgloblje v modno zgodovino od zadnjega vrhunca popularnosti v 2000. Čeprav smo jih takrat z največjih veseljem nosili, si zdaj želimo, da ne bi nikoli več doživele vrnitve med modne trende.

A žal bodo naše želje ostale neuslišane. Tako kot vsi trendi, se tudi kapri hlače počasi, a zanesljivo vračajo na modno sceno! Po TikToku so že zaokrožili videi, v katerih dekleta kažejo, kako so jih skombinirale.

@borislavasekova style my capri pants with me #capripants #2024fashiontrends #2024fashion #slimpants #capripantsoutfit #fashiontrends #capripants2023 ♬ Murda on the dancefloor sped up – Stan 🙂

Kapri hlače smo opazili tudi v številnih dizajnerskih kolekcijah za pomlad/poletje 2024, kot sta Retrofete in 3.1 Phillip Lim, nosijo pa jih tudi številne modne vplivnice.

Foto: Profimedia

Od kod pravzaprav ime “kapri” hlače?

Prvo različico skrajšanih hlač je konec 40. let ustvarila oblikovalka Sonja de Lennart, ko se je v dolgih hlačah sprehajala ob obali na otoku Capri, želela občutiti morje in prišla na idejo, da bi preprosto skrajšala hlačnice.

Tako je ustvarila prvi model kapri hlač, ki sta jih v 60. letih radi nosili tudi Marilyn Monroe in Audrey Hepburn.

Foto: Instagram @mvikyt

Kapri hlače lahko zelo preprosto naredite kar doma, tako da odrežete in zarobite stare oprijete kavbojke. Kapri hlače bodo najbolje videti v preprosti kombinaciji s širšo majico in z balerinkami ali pa ultra popularnimi sling-back čevlji z mačjo petko.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic