Sladica s slovitim italijanskim aperitivom je novi poletni hit

31. maj 2024

Sladica s slovitim italijanskim aperitivom je novi poletni hit

31. maj 2024
Foto: Instagram @makulehti

Če si želite v teh dneh priklicati sončne dni, ki jih kar ni in ni, si naredite osvežilno sladico z aperitivom. Hitro vas bo z okusom preselil na romantično italijansko obalo!

Aperol je eden najbolj priljubljenih aperitivov in tokrat smo pripravili recept za sladoled, ki je slajša različica koktajla Aperol Spritz. Recept za sladoled kakopak vsebuje mlečne izdelke, v kolikor pa želite namesto sladoleda uživati v okusu sorbeta, pa namesto mlečnih sestavin dodajte veliko ledu in sestavine zmiksajte v mešalniku.

View this post on Instagram

A post shared by Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

Sestavine:

  • 1 velika pomaranča
  • 250 gramov sira maskarpone
  • 250 gramov kremnega sira
  • 70 ml svežega pomarančnega soka
  • 50 ml aperitiva Aperol
  • 5 žlic medu
  • 1 žlička naribane pomarančne lupine
  • pomarančna lupina in sveža meta za okras

Postopek:

  1. Olupite pomarančo in jo dajte v veliko skledo. Olupite jo tako, da obdržite obe polovici pomaranče, ki bosta kasneje služili kot lonček. Če želite slajši okus, izberite le meso pomaranče brez vseh ovojev.
  2. Dodajte maskarpone, kremni sir, pomarančni sok, Aperol, med pomarančno lupino. Vse sestavine dodobra zmešajte z mešalnikom. Maso naložite v prazne pomarančne lupine in postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur.
  3. Pred serviranjem dodajte še nekaj pomarančne lupinice in okrasite z lističi mete ter uživajte v sladko-grenkem, rahlo alkoholnem okusu.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic