Kadar želimo pripraviti krompir kot prilogo ob mesu ali ribi, običajno posežemo po kuhanem, ocvrtem, pečenem ali v obliki pireja, danes pa ciljamo na popolnoma drugačen recept, ki ga sigurno še niste preizkusili.
Sestavine:
- 5 srednjih ali 8 majhnih krompirjev,
- 1 žlica masla,
- sol,
- zelišča in začimbe po okusu
Priprava:
Trik je v sami pripravi. Krompir morate namreč pripraviti v dveh korakih. Najprej je treba krompir dobro oprati in ga z lupino skuhati na tradicionalen način, tako da ga kuhamo v loncu slane vode 20 ali 30 minut, odvisno od velikosti krompirja.
Ko je krompir kuhan, odstranite morebitne nečistoče in ga narežite na večje kose, ne da bi odstranili lupino. V ponev na zmernem ognju dodajte žlico masla in enako količino oljčnega olja. Olje bo pomagalo preprečiti, da bi se maslo zažgalo. Dodamo kuhan krompir in previdno premešamo, ter ga v ponvi nekaj minut dušimo na mešanici masla in oljčnega olja, da navzven postane hrustljav.
Končni pridih so začimbe po vaš okusu, ki bodo dale temu receptu še osebno noto.
H krompirju se prilega origano, timijan, rožmarin ali bazilika, če pa imate radi tradicionalne okuse, receptu dodajte česen in peteršilj.