5 načinov, kako poletno dekoracijo zamenjati z jesensko

22. avgust 2024

5 načinov, kako poletno dekoracijo zamenjati z jesensko

22. avgust 2024
Foto: Instagram @cream_interior
5 načinov, kako poletno dekoracijo zamenjati z jesensko

5 načinov, kako poletno dekoracijo zamenjati z jesensko

22. avgust 2024
Foto: Instagram @cream_interior

Pred prihodom nove sezone je idealen čas, da osvežite svojo notranjost doma ter ustvarite toplo in prijetno jesensko vzdušje.

Poletje počasi prihaja h koncu, hladnejša jutra in krajši dnevi pa nas vabijo k spremembam tudi v notranjosti naših domov. Čeprav se mnogi ob prehodu letnih časov osredotočajo na garderobo, lahko prav tako preprosto in učinkovito osvežite tudi dekoracijo v svojem domu.

Medtem ko je poletna dekoracija pogosto lahka in zračna, z jesenskim prihodom postane osrednji element toplina, udobje in bogastvo naravnih tonov. V tem članku vam zato predstavljamo pet preprostih načinov, kako lahko poletno dekoracijo preoblikujete v jesensko.

1. Zamenjajte lahke tkanine za toplejše materiale

Poleti so lahke in zračne tkanine, kot so lan, bombaž in svila, idealne za ohranjanje občutka svežine v prostoru. Ko pa se dnevi skrajšajo in temperature padejo, lahko svoj prostor hitro ogrejete z zamenjavo tkanin.

Dodajte pletene odeje, mehke volnene blazine in težje zavese, ki bodo prostoru dodale toplino in udobje. Posezite po tkaninah v zemeljskih tonih, kot so rjava, rdeča, oranžna in zlata, ki simbolizirajo jesenske barve narave.

2. V prostore vključite naravne elemente

Jesenska narava ponuja obilico navdiha za dekoracijo doma. V svoj prostor lahko zato vključite naravne elemente, kot so buče, storži, žir, suhe veje, in posušeno cvetje.

Te predmete razporedite po mizi, poličkah ali okenskih policah, da ustvarite naravno in sezonsko obarvano okolje. Poleg tega lahko iz naravnih materialov ustvarite osrednje aranžmaje za mizo ali vhod.

3. Prilagodite osvetlitev

Jesenska svetloba je mehkejša in bolj razpršena kot poletna, zato lahko to vzdušje prenesete tudi v notranjost doma. Zamenjajte svetilke z nežnejšo osvetlitvijo, na primer z uporabo sveč ali svetilk z rumenim sijajem.

Sveče z vonjem po cimetu, bučah, vanilji ali jabolkih bodo v prostoru ustvarile prijeten občutek topline in domačnosti.

4. Oživite vhod

Vaš vhod je prvo, kar obiskovalci vidijo, zato ga ne pozabite vključiti v sezonsko preobrazbo. Na vrata obesite jesenski venček, ki lahko vključuje suho listje, storže in buče. Pred vrata lahko postavite tudi nekaj lončnic z jesenskimi cvetovi, kot so krizanteme ali astre, ter okrasne buče, ki bodo dodale kanček barvitosti.

5. Zamenjajte poletne okraske z jesenskimi motivi

Poletni okraski, kot so školjke, morske zvezde in tropski vzorci, naj se umaknejo jesenskim motivom. To so lahko okrasni blazini s potiskom listja, odeje z vzorcem žit ali posode z jesenskimi sadeži, kot so jabolka, hruške in orehi. Tudi stenske slike ali fotografije lahko zamenjate z umetninami, ki prikazujejo jesensko pokrajino.

Style. Več novic