4 preprosti triki za dvig vek z ličili, ki jih razkrivajo vizažisti

09. september 2024

4 preprosti triki za dvig vek z ličili, ki jih razkrivajo vizažisti

09. september 2024
Foto: Instagram @marijazezelj
4 preprosti triki za dvig vek z ličili, ki jih razkrivajo vizažisti

4 preprosti triki za dvig vek z ličili, ki jih razkrivajo vizažisti

09. september 2024
Foto: Instagram @marijazezelj

Želite, da vaše oči izgledajo mladostno in sveže? Odkrijte, kako s preprostimi triki z ličili ustvariti iluzijo dvignjenih vek in prebujenega videza.

Z leti se naša koža spreminja – vekam lahko začne primanjkovati čvrstosti, kar lahko povzroči, da oči izgledajo utrujene ali manj sveže. Poleg tega lahko hiter tempo življenja in kopica obveznosti še dodatno povzročajo znake utrujenosti, kar se pozna na našem obrazu.

Na srečo pa vam ni treba poseči po invazivnih postopkih, da bi svojim očem povrnili mladosten videz.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Profesionalni vizažisti vedo, da lahko z nekaj preprostimi tehnikami ličenja ustvarite iluzijo dvignjenih vek in spočitih oči. Ne glede na to, ali želite doseči naraven dnevni videz ali eleganten večerni učinek, vam lahko ti triki pomagajo, da bodo vaše oči izstopale in izgledale sveže.

V nadaljevanju vam zato razkrivamo štiri preproste, a učinkovite trike, s katerimi lahko to dosežete.

1. Poudarite in oblikujte obrvi

Lepo oblikovane obrvi lahko naredijo čudeže pri utrujenem videzu. Dobro oblikovane obrvi lahko namreč takoj dvignejo oči in jih osvežijo. Za začetek uporabite svinčnik za obrvi ali senčilo v barvi, ki se ujema z vašimi lasmi, da izpopolnite obliko obrvi.

Osredotočite se na to, da ustvarite rahlo dvignjeno obliko v zunanjem delu obrvi – ta tehnika bo vašim očem dala bolj odprt in mladosten videz. Ne pozabite, da obrvi ne smejo biti preveč poudarjene ali močno definirane, saj lahko to privede do nasprotnega učinka. Tudi njihovo česanje na koncu je obvezno, da se izognete ostrim linijam in dosežete bolj naraven videz.

2. Izberite pravo podlago za senčila

Iskanje prave podlage za senčila je ključno za vizualno dvigovanje vek. Pred nanosom senčila na vekah uporabite primer ali korektor, da izravnate kožo in preprečite, da bi se senčilo nabiralo v gubah.

Izberite podlago, ki je blizu vaše naravne barve kože in ima svetel odtenek, saj bo tako senčilo bolj izstopalo. Poleg tega prava podlaga preprečuje razmazovanje in pomaga pri tem, da senčilo zdrži dlje časa.

3. Oblikujte oči z senčilom

S pravilno tehniko senčenja lahko ustvarite optični učinek dvignjenih vek. Uporabite svetlejše barve senčil na notranjem delu veke in pod obrvmi, da dodate svetlost in odprete oči. Temnejše barve senčil nanesite na zunanji del veke in v pregib veke, da ustvarite globino in definirano obliko.

Pomembno je, da senčila dobro zabrišete, da dosežete mehak prehod med svetlimi in temnimi odtenki. Videz zaključite z maskaro, da privzdignete trepalnice in ustvarite prebujen, mladosten videz.

4. Uporabite osvetljevalec

Osvetljevalec ne služi samo za poudarjanje ličnic, ampak je tudi eno najboljših sredstev za optičen dvig oči. Nanesite ga na notranji kotiček oči in pod obrv. Tako bodo vaše oči takoj videti širše in obrvi višje.

Lahko ga uporabite tudi na sredini zgornje veke za dodaten učinek svetlosti. Pazite, da ne pretiravate – njegova nežna uporaba je ključ do naravnega in svežega videza.

Style. Več novic