To so dogodki, ki jih v teh dneh ne smete zamuditi

17. september 2024

To so dogodki, ki jih v teh dneh ne smete zamuditi

17. september 2024
Foto: Instagram @oska.stuff
To so dogodki, ki jih v teh dneh ne smete zamuditi

To so dogodki, ki jih v teh dneh ne smete zamuditi

17. september 2024
Foto: Instagram @fermeana

Zadnje dni toplejšega dela leta, ki se (hitro) prevešajo v jesen, bodo zaznamovali številni zanimivi dogodki, s katerimi boste lahko pozdravili jesen.

Glasbena poslastica: koncert Nine Pušlar in Guštija

V sklopu Radljevanja, kulturne prireditve, ki poteka v Radljah ob Dravi in gosti glasbene izvajalce, stand up komike in druge ustvarjalce, bo 20. septembra nastopila priljubljena slovenska pevka Nina Pušlar. 

View this post on Instagram

A post shared by Nina Pušlar (@ninapuslar)

Gušti bo 19. septembra praznoval 40. obletnico glasbe. V Križankah boste lahko slišali skladbe v posebni izvedbi z različnimi glasbenimi gosti, ki vam bodo razkrile Guštijev svet in vam dale neposreden vpogled v sanje, ki jih nosi v sebi. Na odru se mu bodo pridružili Grega Skočir, Tomi Meglič, Polona Kasal, Joker Out in Leyre.

Za ljubitelje klasike: Festival Maribor 2024

Jesenski festival kakovostne klasične glasbe v Mariboru bo letos potekal od 11. do 22. septembra. S številnimi tradicionalnimi uspešnicami in sodobnimi različicami se festival zavzema za razbijanje napačnih predstav o klasični glasbi. Na festivalu se bodo predstavili tako uveljavljeni glasbeniki kot tudi mladi talenti.

Ženske, pozor: Hot men dance

Konec meseca, natančneje 28. septembra bo v Festivalni dvorani Ljubljana izredno vroče. Nastopila bo namreč skupa profesionalnih plesalcev, modelov in športnikov Hot Men Dance, ki obljublja plesno senzacijo. Predstava bo s kombinacijo modernega in erotičnega plesa namenjena izključno ženskam, starejšim od 18 let. 

Za vsakega nekaj: Teden ljubljanskega turizma

Teden ljubljanskega turizma, ki bo potekal od 23. septembra do 29. septembra, ponuja bogato ponudbo in številne dogodke v prestolnici. Program sestavljajo različne kreativne delavnice in zanimiva doživetja, vsak dan pa se bodo lahko obiskovalci ob 11. in 17. uri brezplačno zapeljali tudi po reki Ljubljanici z leseno barko, ročno izdelano v Sloveniji.

Umetnost na dlani: razstava ilustratorke Hane Stupica

Če se boste potikali po Šaleški dolini, se ustavite v Galerji Velenje, kjer je do 12. oktobra na ogled razstava z naslovom “STUPICA – od dedka do vnukinje”, ilustratorke Hane Stupica.

Na razstavi je moč videti tudi, kako so na njen umetniški razvoj vplivali njena mama, babica in dedek, kar ponuja vpogled v intimno družinsko umetniško zapuščino, ki je oblikovala njeno edinstveno ustvarjalno pot. Razstava vključuje tudi izbor del Marije Lucije Stupica, Marlenke Stupica ter Gabrijela Stupica.

Foto: Instagram @hanastupica

Arhitektura in dediščina: OHS minifest

OHS minifest, ki bo potekal od 27. do 29. septembra v Ljubljani, je jesenska različica festivala Odprte hiše Slovenije, ki omogoča zanimiv vpogled v sodobno arhitekturo in prenovljeno arhitekturno dediščino, predstavlja zgodbe o prostorih in njihovih ustvarjalcih, lastnikih in investitorjih.

Foto: Instagram @odprtehiseslovenije

Pridružite se brezplačnim strokovnim vodstvom in doživite arhitekturo med pogovorom o prostoru, pomenu arhitekture ter njenem vplivu na vsakdanje življenje. Na ogled bo 10 objektov po Ljubljani in njeni okolici.

Moč mineralov: sejem Mineralfest

Če se navdušujete nad zakladi narave, 21. in 22. septembra obiščite sejem mineralov, fosilov in nakita. Potekal bo v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, poleg ogleda in prodaje in petih različnih razstav, boste lahko svet dragocenih kamnov spoznali tudi na ustvarjalnih delavnicah.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic