Tukaj lahko doživite pravo čajanko kot iz filma

02. oktober 2024

Tukaj lahko doživite pravo čajanko kot iz filma

02. oktober 2024
Foto: Esplanade
Tukaj lahko doživite pravo čajanko kot iz filma

Tukaj lahko doživite pravo čajanko kot iz filma

02. oktober 2024
Foto: Esplanade

Oktober zaznamujejo pink barva, dobrodelnost in tradicionalna prefinjena rožnata čajanka v najlepšem Zagrebškem hotelu.

Zagreb v oktobru je kot pomlad v Parizu. Podprite mesec rožnate pentlje v elegantnem ambientu v rožnatih odtenkih najbolj ljubke čajanke v mestu. Čajanka Pink Afternoon Tea, ki v oktobru poteka Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara v hotelu Esplanade, je namenjena druženju in povezovanju.

Foto: Esplanade

Na kultno zagrebško destinacijo odpeljite svojo prijateljico, mamo, sestro ali sodelavko, se od nog do glave odenite v rožnato in uživajte v poslastici s humanitarnim pridihom. Letos je bolj kot kdaj koli prej pomembno spodbujanje zgodnjega odkrivanja raka dojk in Hotel Esplanade ustvarja odlično priložnost!

Dan rožnate pentlje

Ste vedeli, da rožnata pentlja, simbol boja proti raku dojke, ni vedno rožnata? Prvotno je bila barva breskve, nato postala barva solidarnosti in nežnosti, danes pa je univerzalni simbol podpore in upanja v svetlejšo in bolj zdravo prihodnost. Vsako leto prvo soboto v oktobru obeležujemo dan rožnate pentlje, vendar se ozaveščanje o pomenu preventive nadaljuje ves mesec.

Kultni zagrebški hotel Esplanade že leta obeležuje mesec rožnate pentlje. V sodelovanju z neprofitnim društvom P.I.N.K. life Hotel Esplanade letos obeležuje mesec boja proti raku dojk na edinstven način – z omejeno serijo Popoldanskega čaja v rožnati opravi.

Foto: Esplanade

Dobrodelna nota

Esplanadina chefinja Ana Grgić Tomić in glavna slaščičarka Mirjana Špoljar sta oblikovali poseben jedilnik, ki ga navdihujejo rožnati odtenki, hotel Esplanade pa bo 10 % zneska vsakega naročila namenil društvu P.I.N.K. življenje. Obenem bo letos v znak solidarnosti in v čast globalni pobudi od 1. do 3. oktobra fasada hotela osvetljena v rožnatih tonih z napisom ter rožnato pentljo.

Foto: Esplanade

Bodite del roza zgodbe!

Rak dojk je ena najpogostejših bolezni pri ženskah, prizadene pa tudi moške. Zato je pomembno misliti na svoje zdravje in k temu spodbujati tudi druge. Podpora je prvi korak pri tem in lahko jo zagotovite, medtem ko uživate v rožnatem popoldnevu.

Obiščite Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar z ljubljeno osebo ali na terasi Oleander in ob Pink Afternoon Tea čajanki izberite rožnato pijačo, posnemite zgodbo ali video in ju delite na družbenih omrežjih z oznakami #PinkAfternoonTea, #PinkLife, # PinkOctober2024 in #PinkRibbon ter #mjesecružičastevrpce ter tako prispevajte k ozaveščanju o pomenu zgodnjih pregledov, ki lahko rešujejo življenja.

Foto: Esplanade

Rožnate dobrote za vsak okus

Letos bodo vaše brbončice razveselili privlačni grižljaji in neustavljive sladice v rožnati barvi, ki jih na mizo priročno postrežejo z vrhunskim čajem Ronnefeldt, postreženim v čajniku. Brbončice boste razvajali s slastnimi prigrizki kot so mini rogljički z drniškim pršutom in kremo iz suhih paradižnikov, dimljena postrv s hrenovo kremo, ikrami postrvi in ​​pesinim želom ter kroketi s paškim sirom in marmelado iz pečene paprike.

Za sladko noto pa lahko izbirate med hrustljavo torto z rožno vodo in kremo iz bele čokolade, domačimi pralineji s hibiskusovo skuto, rožnatimi makaroni z malinami in timutom ter mini chouxom s kremo iz češnje in rožmarina.

Foto: Esplanade

Dopolnite zgodbo z rožnato pijačo

Rosé doživetje ni popolno brez osvežilne pijače v roki. Ta oktober nazdravite s kozarcem vrhunskega italijanskega roséja prosecco Villa Sandi, provansalskega roséja Whispering Angel ali kreativnih roza koktajlov.

Pink Julep in Pink Spritzz podpisuje Vjenceslav Madić, poznan kot Master Kishoni, Esplanadin koktajl mojster, ustvarjen posebej v počastitev meseca rožnate pentlje.

Foto: Esplanade

Ne zamudite priložnosti, da združite prijetno s koristnim! Pridružite se Esplanadi v oktobru, podprite boj proti raku dojke, izkoristite svoj vpliv za ozaveščanje o zgodnjih presejalnih pregledih in uživajte v očarljivem roza ambientu. Pravočasno si rezervirajte mizo, saj je ponudba na voljo samo do konca oktobra.

Za popoldanski čaj za dve osebi boste odšteli 45 evrov, uživate pa ga lahko vsak dan od 12.30 do 18.30, od 2. do 31. oktobra v Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru.

Style. Več novic