Sanjate o dolgih laseh? Odkrijte 7 trikov za njihovo hitrejšo rast

16. oktober 2024

Sanjate o dolgih laseh? Odkrijte 7 trikov za njihovo hitrejšo rast

16. oktober 2024
Foto: Instagram @kimberlyy.lynnn
Sanjate o dolgih laseh? Odkrijte 7 trikov za njihovo hitrejšo rast

Sanjate o dolgih laseh? Odkrijte 7 trikov za njihovo hitrejšo rast

16. oktober 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Odkrijte preproste in učinkovite načine, kako spodbuditi rast vaših las ter doseči njihov zdrav in sijoč videz.

Dolgi in zdravji lasje so želja mnogih žensk, a naravna rast las pogosto zahteva čas in potrpežljivost. Ampak ali ste vedeli, da lahko le z nekaj preprostimi spremembami v vsakodnevni rutini poskrbite za hitrejšo in bolj zdravo rast vaših las?

Če sanjate o dolgih, močnih laseh, preberite teh sedem učinkovitih načinov, kako pospešiti njihovo rast.

1. Uravnotežena prehrana je ključna

Zdravje vaših las se začne od znotraj. Poskrbite, da bo vaša prehrana bogata z vitamini in minerali, kot so železo, biotin, cink in vitamini A, C, D ter E. Živila, kot so losos, avokado, oreščki, špinača in jajca, so odlična za spodbujanje rasti las, saj hranijo lasne mešičke in jim omogočajo optimalno delovanje.

2. Ne pozabite na masažo lasišča

Redna masaža lasišča spodbuja prekrvavitev in pretok hranil do lasnih korenin, kar lahko pospeši rast las. Poskusite z nežnimi krožnimi gibi vsak dan nekaj minut masirati lasišče, ali pa si enkrat tedensko privoščite oljno masažo z naravnimi olji, kot sta kokosovo ali ricinusovo olje, ki bosta lasem dala še dodatno nego.

Foto: Instagram @aliziazuschlag

3. Izogibajte se vročini

Pogosta uporaba likalnikov, kodralnikov in sušilcev lahko poškoduje lase in upočasni njihovo rast. Če se želite izogniti lomljenju in izsuševanju, poskusite omejiti uporabo teh naprav in lase sušite na zraku, kadar je to mogoče. Če pa že uporabljate vroče naprave, vedno uporabite toplotno zaščito, ki bo lase zaščitila pred poškodbami.

4. Striženje konic je pomembno

Čeprav se morda zdi nasprotno vašemu cilju dolžine, je redno striženje konic nujno za pospešitev rasti las. Razcepljene konice lahko povzročijo, da se lasje hitreje lomijo, kar pomeni, da boste težje dosegli želeno dolžino. Priporočljivo je, da konice postrižete vsaj vsakih 8 do 12 tednov.

5. Lasem privoščite hidracijo

Suhost las lahko povzroči lomljenje, kar upočasni rast. Za ohranjanje zdravih in močnih las poskrbite, da bodo dobro navlaženi. Uporabljajte vlažilne maske in balzame, ki so bogati z vlažilnimi sestavinami, kot so arganovo olje, aloja ali karitejevo maslo. Dobra hidracija las pripomore k elastičnosti in preprečuje lomljenje.

Foto: Instagram

6. Poskusite z naravnimi domačimi pripravki

Naravni pripravki, kot so maske iz jajc, medu in avokada, so odličen način za dodatno nego las. Na primer, jajčne maske so polne beljakovin, ki krepijo lase, med pa deluje kot naravni vlažilec.

Enkrat na teden si pripravite masko in jo nanesite na lasišče ter lase za 30 minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo. Naravne sestavine lahko naredijo čudeže pri pospeševanju rasti las.

7. Bodite nežni pri česanju

Lasje so najbolj občutljivi, ko so mokri, zato bodite pri česanju pozorni na to, da uporabljate glavnik z redkimi zobmi ali krtačo, ki je primerna za mokre lase. Vedno začnite česati od konic proti koreninam, da preprečite vozle in lomljenje. Nežno ravnanje z lasmi bo prispevalo k njihovi rasti in ohranjanju zdravega videza.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Style. Več novic