Francozinje so že od nekdaj sinonim za eleganco, lepoto in prefinjenost. Medtem ko se sami pogosto ukvarjamo s pospešenim tempom življenja, se zdi, da francoski pristop do življenja predstavlja umetnost, v kateri je uživanje v vsakem trenutku ključnega pomena, poroča Elle.
“Le petit déjeuner”, francoska beseda za zajtrk, je prevedena kot “malo kosilo”. Tipičen francoski zajtrk je majhen obrok, pogosto sladek, ne slan, sestavljen pa je iz nekaj preprostih sestavin.
Vsi poznamo svetovno znan francoski masleni rogljiček, med Francozinjami pa so priljubljeni tudi drugi sladki zajtrki, s katerimi lahko začnete svoj dan.
Pain au chocolat ali čokoladno pecivo
Priljubljeno francosko pecivo je narejeno iz enakega plastnega testa kot francoski rogljiček, z enim ali dvema koščkoma temne čokolade v središču. Pogosto se prodaja še vroče ali toplo iz pečice, Francozinje pa si ga rade privoščijo ob skodelici jutranje kave.
Francoski toast
Ko pomislimo na toast, imamo v mislih v glavnem slano različico toasta, a francoski toast je sladka različica zajtrka. Ocvrtemu kosu kruha v mleku in jajcu je treba dodati ščepec cimeta in sladkorja, nato pa ga za pristen francoski okus še speči na kocki masla.
Nizkokalorični jogurt s svežim sadjem
Eno od dietnih različic francoskega zajtrka pa predstavlja skodelica nizkokaloričnega grškega jogurta, ki mu dodamo sveže sezonsko sadje in jagodičevje, obogatimo pa ga lahko tudi s semeni, oreščki, kokosom ali granolo.