Jesenska sladica, ki jo pripravite v zgolj 15 minutah in bo navdušila vse

25. september 2025

Jesenska sladica, ki jo pripravite v zgolj 15 minutah in bo navdušila vse

25. september 2025
Foto: Instagram @damndaniel_funk
Jesenska sladica, ki jo pripravite v zgolj 15 minutah in bo navdušila vse

Jesenska sladica, ki jo pripravite v zgolj 15 minutah in bo navdušila vse

25. september 2025
Foto: Instagram @livewellbakeoften

Hitro pripravljena rustikalna pita z grozdjem in kančkom cimeta je popolna jesenska sladica, ki bo osvojila vaše brbončice.

Jesen je odlična priložnost, da v sladice vključimo sezonsko sadje. Grozdje je pri tem idealno, saj ga hitro pripravimo, hkrati pa je presenetljivo okusno, ko ga kombiniramo s toplim listnatim testom.

V nadaljevanju vam zato predstavljamo recept za rustikalno pito, ki vas bo navdušila s svojim videzom in okusom. Hrustljavo listnato testo, sočno grozdje in kanček cimeta ter medu ustvarijo popolno jesensko sladico, ki je pripravljena v zgolj 15 minutah.

Sestavine:

  • 1 paket listnatega testa
  • 300 g črnega grozdja, brez pečk
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 žlica medu
  • 1 jajce za premaz

Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 °C.

2. Listnato testo razvaljajte in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem.

3. Grozdje prerežite na pol in ga zmešajte z rjavim sladkorjem, cimetom in koruznim škrobom. Tako bo nadev sočen, a brez odvečne tekočine.

4. Nadev položite na sredino testa, robove pa prepognite proti notranjosti, da dobite rustikalen videz.

5. Robove premažite z razžvrkljanim jajcem in pecite približno 30–35 minut, dokler testo ne postane zlato in hrustljavo.

6. Ko je pita pečena, jo še toplo prelijte s tankim slojem medu za sijaj in sladkost.

Kako jo postreči?

Rustikalna pita z grozdjem je odlična sama, lahko pa jo dopolnite z vanilijevim sladoledom ali grškim jogurtom. Postrežete jo lahko kot popoldansko sladico, po večerji ali kot posladek ob kavi.

Rustikalna pita z grozdjem
Foto: Instagram @eatthelove

Style.Več novic