Ali tudi vi počnete to veliko lepotno napako?

05. marec 2024
Ali tudi vi počnete to veliko lepotno napako?

Ali tudi vi počnete to veliko lepotno napako?

05. marec 2024
Foto: Canva

Slovenska lepotna vplivnica Tajka Selan je svoje sledilke opozorila na pravilen nanos seruma.

Na Instagramu lahko najdete ogromno lepotnih videov, kjer vplivnice na svoj obraz s kapalko nanesejo serum. Ali ga tudi vi? Velika napaka, opozarja Tajka Selan, ki ustvarja pod imenom Cosmedoc.si.

Tajka je skupaj s Tiko Hribar napisala prvi priročnik o sodobni kozmetiki in negi kože v slovenskem jeziku, Živjo, lepa koža.

“To potrošnikom daje napačno sporočilo, da je takšno početje varno. Vplivneži predstavljajo pomemben stik z izdelki za potrošnika, ki velikokrat nevede posnema početje, četudi je to lahko škodljivo,” je povedala v videu in razložila, zakaj je nanašanje izdelkov s kapalko škodljivo.

“S tem, ko se s kapalko ali drugim vsebnikom, mogoče tudi ustjem kozmetičnega izdelka v tubi, dotikate obraza, v izdelek vnašate bakterije, ki lahko povzročijo mikrobiološko oporočnost izdelka,”

je povedala in razložila, da vsi izdelki, ki so na vodni osnovi sicer vsebujejo konzervanse, ki ščitijo pred bakterijsko razrastjo v izdelku, ampak sistem konzervansov v takšnih izdelkih ne predvideva vašega poseganja v izdelek oziroma dotikanja vsebnika izdelka.

Foto: Pexels

“Po drugi strani pa kozmetični izdelki, pakirani v lončke, recimo predvidevajo naše poseganje v izdelek in posledično vsebujejo močnejši sistem konzervansov.”

S tem ko se s kapalko dotikate kože, ne tvegate samo, da se izdelek prej pokvari, ampak tudi prispevate k potencialnemu nastanku aken ali drugih infekcij na obrazu. Serum torej naslednjič najprej nanesite na čisto dlan in šele nato na obraz.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic