Angie in Meryl se lahko skrijeta! Ona je najbogatejša igralka in večina je sploh ne pozna!

28. julij 2024

Angie in Meryl se lahko skrijeta! Ona je najbogatejša igralka in večina je sploh ne pozna!

28. julij 2024
Foto: Profimedia

Ste že kdaj slišali za Jami Gertz? Za filme, v katerih je nastopila, ste zagotovo!

Ko je govora o najbolj uspešnih igralcih današnjega časa, se radi spomnimo na Brada Pitta, Georgea Clooneyja, Julio Roberts ali Meryl Streep. Ko pa je govora o najbogatejših igralcih Hollywooda, pa se lahko vsi našteti skrijejo pred Jami Gertz. Njeno premoženje je ocenjeno na tri milijarde dolarjev.

Njeno ime vam morda ne zveni znano, ko pa vam bomo našteli nekaj njenih filmov, se boste nanjo hitro spomnili. Gertz je med drugim zaigrala v hitih, kot so Izgubljeni fantje in Twister, videli pa smo jo tudi v številnih slovitih nadaljevankah in serijah, na primer v Seinfeldu, Raztreseni Ally, Urgenci, Prisklednikih in v Sodobni družini.

Foto: Profimedia

Gertz pa svojega bogastva ni zaslužila z igralstvom, ampak s pametnimi naložbami. Z možem Tonyjem Resslerjem, investitorjem, čigar premoženje je ocenjeno na osem milijard, je lastnica delna lastnica NBA moštva Atlanta Hawks in manjšinska lastnica bejzbol moštva Milwaukee Beavers.

Foto: Profimedia

Zakonca pa nista znana le po svojem ogromnem bogastvu, ampak tudi dobrodelnosti. Leta 2012 je organizacija Giving Back Fund Gertz in njenega moža imenovala za donatorja številka ena, ko sta 10 milijonov dolarjev darovala fundaciji Ressler-Gertz, ki se osredotoča na umetnost, izobraževanje, zdravje in judovske organizacije.

Avtor
Piše

I. K.

Style. Več novic