Najbolj znani milijarderji dobili svoje sladoledne lučke

21. julij 2022
Bi lizali najslavnejše milijarderje?

Najbolj znani milijarderji dobili svoje sladoledne lučke

21. julij 2022
Foto: Profimedia

Z njimi se želijo upreti nebrzdanemu naraščanju njihovega premoženja.

Pet svetovnih milijarderjev je bilo spremenjenih v sladoledne lučke. Ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, vodjo Tesle Elona Muska, izumitelja Amazona Jeffa Bezosa, direktorja Microsofta Billa Gatesa in kitajskega poslovnega magnata Jacka Maja je newyorški umetniški kolektiv MSCHF ovekovečil kot kul poletne poslastice.

Sladoledne lučke v vrednosti 10 dolarjev (kar je dobih 9 evrov) so bile oblikovane tako, da so videti kot vsak od petih podjetnikov, ki veljajo za najbogatejše na svetu.

Foto: Profimedia

Lučke celo spremljajo nekatere zelo kreativne fraze, povezane s prerazporeditvijo bogastva, kot so “Suck Zuck”, “Gobble Gates” in “Bite Bezos”. Zaradi naraščajočega premoženja milijarderjev, si zakonodajalci namreč prizadevajo podpreti davek na premoženje za odpravo neenakosti, zlasti ker se je bogastvo desetih najbogatejših ljudi med pandemijo podvojilo.

Foto: Profimedia

Čeprav sladoledi z geslom “Pojej bogataša!” za 10 dolarjev navidezno kritizirajo te milijarderje, mnogi verjamejo, da je šala na račun tistih, ki kupujejo to potrošniško blaznost.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic