Priljubljeni Štajerec je na Instagramu razkril svoj najnovejši projekt – Pohorska šunka. Ja, prav ste slišali. Za veliko noč se boste lahko mastili z njegovo slastno šunko. Ideja se je razvila 25. januarja 2015, ko je v Kreischbergu postal svetovni prvak v smučarskem krosu.
Iz tretjega mesta je tik pred ciljem prismučal kot prvi in ko ga je novinarka vprašala, kako mu je to uspelo, je povedal, da so “pohorske šunke na kuclih zašpanale”. Čeprav je s tem mislil na svoja močna stegna, so ljudje ta izraz v hipu vzljubili in ga ponesli širom Slovenije.
V znak hvaležnosti jim zdaj predstavlja Pohorsko šunko, tisto ta pravo. Flisar jo opisuje kot ‘pregrešno dobro’.
“Šunka s kožo je ročno razsoljena, začinjena s tipičnimi pohorskimi začimbami in naravno prekajena z bukovimi drvmi. Šunko je potrebno pred uživanjem skuhati. Le sveže kuhana, se bo topila v vaših ustih – ker si zaslužite najboljše!”
Ob tem zagotavlja, da je vse meso slovenskega porekla in se pridobiva od rejcev, ki živali tretirajo s spoštovanjem.
Pohorsko šunko boste lahko degustirali v nedeljo, 26. marca v mariborski Vinoteki Deliz, na voljo za nakup pa bo dan kasneje v mesnicah v Račah, Kopru, Ajdovščini in Mariboru.