Hiter in zdrav zajtrk: viralni TikTok toast s figami

13. avgust 2024

Hiter in zdrav zajtrk: viralni TikTok toast s figami

13. avgust 2024
Foto: Instagram @clemfoodie
Hiter in zdrav zajtrk: viralni TikTok toast s figami

Hiter in zdrav zajtrk: viralni TikTok toast s figami

13. avgust 2024
Foto: Instagram @erinireland

Predstavljamo vam priljubljen recept za toast s figami, ki združuje hrustljav kruh, kremni sir in sladke fige ter je idealna izbira za okusen zajtrk.

Končno je napočil poletni čas, ko lahko na tržnici vsak dan najdemo enega naših najljubših poletnih sadežev – fige. Njihova sočna sladkost in izrazita tekstura ponujata pravi okus Mediterana, kot nalašč za osvežilne slane in sladke recepte!

In to sezono so fige postale absolutni hit tudi na družbenih omrežjih, predvsem po zaslugi tega preprostega, hit recepta, ki je osvojil TikTok – figov toast. 

Ta dragoceni sadež, bogat z vlakninami, vitamini in minerali, poleg tega, da je neverjetno okusen, ponuja številne koristi za zdravje. Fige so odlične surove, obnesejo pa se tudi v kuhanih jedeh in marmeladah ter kot sladek kontrast v solatah in sirih. A ne glede na vse te čudovite možnosti, je to sezono največ pozornosti pritegnil genialni recept za toast s figami.

Če ste aktivni na TikToku, ste zagotovo že naleteli na številne videoposnetke uporabnikov, ki uživajo v tem neverjetno preprostem, a prefinjenem zajtrku ali prigrizku. Ta toast poskrbi za popolno kombinacijo sladkobe fig, kremnega sira, hrustljavega kruha in medu, najraje pa ga jemo v času zajtrka! 

Sestavine: 

  • 2 rezini kruha (najbolje rustikalni kruh ali ciabatta)
  • 4 sveže fige, narezane na rezine
  • 100 g kremnega sira (npr. ricotta, mascarpone ali kremni sir)
  • 2 žlici medu
  • Pest svežega rožmarina ali timijana (neobvezno)
  • Oljčno olje za toast
  • Ščepec grobe soli

Priprava:

Na srednjem ognju segrejte ponev. Kruh premažite z malo olivnega olja in ga popecite na obeh straneh, dokler ni zlato rjav in hrustljav. Medtem dobro premešajte kremni sir, da postane gladek in mazljiv.

Če uporabljate rikoto, lahko dodate malo olivnega olja, da postane bolj kremasta. Ko je kruh popečen, ga takoj namažite s plastjo kremnega sira. Na sir položite rezine svežih fig. 

Vse skupaj pokapljajte z medom in potresite s svežim rožmarinom ali timijanom ter ščepcem grobe soli za dodaten okusni kontrast. Postrezite takoj, ko je toast še topel in hrustljav. Pa dober tek!

Style. Več novic