To je okusna poletna sladica, ki je osvojila TikTok

03. julij 2024

To je okusna poletna sladica, ki je osvojila TikTok

03. julij 2024
Foto: Instagram @criminaldefencebutcher

Lubenica je že dolgo sinonim za poletno osvežitev, vendar je letos doživela pravo revolucijo. Ribana lubenica je postala največji hit na TikToku, ker navdušuje z enostavnostjo priprave in osvežilnim okusom.

Čeprav se je poletje šele začelo, vsi že iščemo načine, kako se osvežiti in privaditi na visoke temperature. Priljubljene sladice, kot sta sladoled in sorbet, so vedno dobrodošle, to poletje pa smo na TikToku opazili nov zdrav trend, ki je postal pravi hit.

Gre za zamrznjeno, naribano lubenico, ki predstavlja preprost, a izjemno osvežujoč prigrizek, ki je kot nalašč za vroče poletne dni. Postopek priprave je zelo enostaven: lubenico preprosto naribate, postavite v skledo ali kozarček, po želji dodate malo limoninega soka, sveže mete ali medu in že ste pripravljeni na poletno razvajanje.

Sestavine:

  • 1 lubenica
  • Med ali drugi dodatki po želji (npr. grški jogurt, sveža meta, limonin sok)

Postopek:

Lubenico prerežite na pol, nato pa jo narežite na kocke. Rezine položite na pladenj in jih postavite v zamrzovalnik čez noč ali vsaj za 6-8 ur, dokler popolnoma ne zmrznejo. Nato vzemite rezine iz zamrzovalnika in jih pustite nekaj minut stati na sobni temperaturi. Zmrznjene rezine lubenice s strgalnikom naribajte v večjo skledo.

Naribano lubenico postrezite v skledi ali kozarcu ter jo prelijte z malo medu ali dodatkom po želji. Dodate ji lahko tudi sveže liste mete ali malo limoninega soka. Pa dober tek!

Style. Več novic