“Hudičeva ura” z okostjem roke za 1 milijon evrov

04. februar 2023
“Hudičeva ura” z okostjem roke za 1 milijon evrov

“Hudičeva ura” z okostjem roke za 1 milijon evrov

04. februar 2023

Vanjo je vloženih več kot 1500 ur raziskav.

Švicarski proizvajalec luksuznih izdelkov Richard Mille je predstavil ročno uro z okostjem roke, ki s kazalcem in mezincem kaže znak hudičevih rogov.

Ročnih ur z oznako RM 66 bodo izdelali samo 50, cena za eno pa bo znašala slab milijon evrov. Okostje, ki kaže znak, ki ga obožujejo ljubitelji heavy metal glasbe, je nameščeno točno na sredino številčnice, izpod njega pa se vidi urin mehanizem. Namesto številk so označbe v obliki trzalic za kitaro.

Foto: Profimedia

Ohišje ima obliko soda in je izdelano iz strojno obdelanega kompozita ogljikovih vlaken, ki ga je razvil Mille in se imenuje Thin Ply Technology ali na kratko TPT.

Foto: Profimedia

Vsaka komponenta te dragocene ure je mikropeskana, polirana in v celoti ročno obdelana. Za njen razvoj in raziskave so potrebovali 1500 ur, ohišje pa so izdelovali 9 mesecev.

Izjemna pozornost do detajlov je vidna tudi pri navoju v obliki pajka, katerega segmenti z gotskim navdihom objemajo sintetični rubin in njegovo okroglo črno gumijasto tesnilo.

Foto: Profimedia

Blagovna znamka Richard Mille sicer pogosto velja za upornika v svetu urarstva. RM 66 je simbol proti individualizmu. Gre za to, da ste del klana, ura je emblem, ki pravi: “Mi pripadamo. Smo del nečesa večjega. Zatresimo ta svet!”

Zato tudi znak za hudičeve rogove, ki je postal prispodoba za kulturni in socialni fenomen, ki predstavlja sorodstvo in vključenost s ščepcem upora.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic