Izšla je nova avtobiografija slovitega modnega oblikovalca

30. maj 2023

Izšla je nova avtobiografija slovitega modnega oblikovalca

30. maj 2023

Italijanski modni oblikovalec Giorgio Armani je izdal svojo avtobiografijo z naslovom Per amore.

V knjigi 88-letni oblikovalec opisuje svoje življenje, delo in razmišljanja. To je edino avtobiografsko besedilo, ki ga je napisal in v katerem govori o sebi, svoji mladosti, zgodnji karieri in ljudeh, ki so mu bili blizu, ter deli svoje ideje o ustvarjalnosti in o tem, kaj ga navdušuje v današnjem svetu.

Avtobiografijo kralja italijanske mode in enega najbolj priznanih modnih oblikovalcev na svetu je izdala založba Rizzoli. Knjiga je nadgradnja ilustrirane knjige iz leta 2015, s katero je oblikovalec obeležil 40. obletnico svoje blagovne znamke.

Foto: Profimedia

Knjiga pripoveduje intimno zgodbo in je kronika začetka velikega obdobja italijanske mode. Od izjemne energije Milana v šestdesetih letih prejšnjega stoletja do najnovejših dogodkov, za katere se je Armani zavzemal s svojim delom, je bilo njegovo razmišljanje vedno in je še vedno dosledno in neposredno.

“Izbral sem naslov, ki je nežen in provokativen hkrati, kar ustreza mojemu karakterju. Sem pragmatičen in racionalen, a vsa moja dejanja prihajajo iz srca. Zato so razpršene misli, zbrane v tej knjigi, napisane ‘iz srca’,”

je zapisal Giorgio.

V knjigi, ki vključuje njegove osebne fotografije, se opisuje kot človeka dejanj, ne kot tak, ki o stvareh samo govori. Zaveda se, da deluje umirjen, strog in včasih zelo hladen, a se opiše kot košček ledu, v katerem gori plamen. Oblikovalec, katerega blagovna znamka je v lanskem letu ustvarila 2,35 milijard evrov prometa, je prepričan, da je vsak uspeh izhodiščna točka za nov izziv in ne želi počivati na lovorikah.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic