Je to najlepši mejkap, ki je prevzel družbena omrežja?

07. maj 2024

Je to najlepši mejkap, ki je prevzel družbena omrežja?

07. maj 2024
Foto: Instagram
Je to najlepši mejkap, ki je prevzel družbena omrežja?

Je to najlepši mejkap, ki je prevzel družbena omrežja?

07. maj 2024
Foto: Instagram

To je odličen način, da v svoj vsakdan vnesete pridih poletja in si polepšate dan z barvami in impresivnim videzom ličil.

Predstavljajte si sprehod po tropski plaži s čudovitim sončnim zahodom na obzorju, kjer se na nebu prelivajo barve zlate, roza in oranžne. Škoda, da nas ni zares tam, kajne? A kljub temu obstaja mejkap trend, ki nam lahko pomaga priklicati košček tega raja in vse, kar potrebujemo za to, sta dva (ali več) odtenkov tekočega rdečila in tekoči osvetljevalec.

To čudovito mešanico pigmentov za lica so na TikToku poimenovali “rdečilo ob sončnem zahodu” in je pripravljena, da postane največji poletni trend ličenja leta 2024.

Foto: Instagram @katiewakenshaw

Rdečilo, navdahnjeno s sončnim zahodom, je začelo pridobivati ​​na priljubljenosti, potem ko je Alissa Holmes v začetku aprila na TikToku objavila videoposnetek (ki ima zdaj 7,6 milijona ogledov), v katerem je nanesla dva bleščeča odtenka tekočega rdečila in zamah tekočega osvetljevalca, nato pa vse skupaj brezhibno zabrisala.

Ljudje so navdušeni nad njeno ustvarjalnostjo, ena oseba pa je ta videz v komentarjih poimenovala “sunset blush” in tako je dobil ime. To je čudovit način za eksperimentiranje z različnimi vpadljivimi odtenki in zlatim prahom, s katerim ustvarite edinstven učinek prelivanja.

Kako ustvariti videz ‘sončnega zahoda’?

Za razliko od ‘sunburn’ ali ‘aprés ski’ trendov rdečil, ‘sunset blush’ ne kopira nečesa, kar bi se lahko naravno zgodilo na našem obrazu, če smo dlje časa na soncu.

Namesto tega ta videz vključuje mešanje rožnatih, oranžnih ali rdečih odtenkov rdečila z osvetljevalcem za ustvarjanje učinka ombre, ki posnema enega najlepših prizorov narave.

Če želite ustvariti ta videz, začnite z nanosom rožnatega rdečila na ličnicah (blizu templjev), oranžnega rdečila tik pod tem in osvetljevalca nad obema rdečiloma (blizu zunanjega kota očesa). Mešanje teh treh različnih pigmentov s kožo je lahko težavno, saj se barve zlahka zlijejo v en odtenek.

Da bi to preprečili, strokovnjaki priporočajo izbiro izdelkov enake konsistence. Pomembno je, da izberemo dva odtenka tekočega rdečila in tekoči osvetljevalec, saj se bo tako naše rdečilo lepo zlilo in ustvarilo tisti popoln sijaj.

Katere izdelke uporabiti?

Da bi bil učinek čim bolj brezhiben, umetniki ličenja predlagajo izbiro odtenkov s toplimi podtoni. Namesto hladnega odtenka breskve bi morali na primer poseči po intenzivni mandarinsko oranžni barvi.

Alissa v svojem videu uporablja tekoča rdečila e.l.f. Camo Liquid Blush v odtenkih In Hot Pink in Gorg Orange. Te formule so visoko pigmentirane, zato za en nanos zadostuje zelo malo rdečila. Zadnji, a zelo pomemben korak je dodajanje bleščečega sijaja. Alissa je uporabila Milani Liquid Highlighter, ki daje koži zlat sijaj.

Tudi pri najboljših izdelkih obstaja velika verjetnost, da se bodo vsi odtenki zlili v eno barvo in ne bomo mogli ustvariti želenega preliva – tu potrebujemo dobro tehniko mešanja.

Najprej je potrebno mešati vsako barvo posebej. Za to je najbolje uporabiti vlažno gobico, ker jo lahko obračamo v vse smeri, da se barve ne dotikajo. Po mešanju vsake barve lahko s čopičem zmehčamo robove in naredimo prehode nevidne.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic