Kaj je ‘face cupping’, nov način pomlajevanja kože?

16. maj 2024

Kaj je ‘face cupping’, nov način pomlajevanja kože?

16. maj 2024
Foto: lanaspital.com

Redna uporaba na obrazu pričara učinek liftinga ter ustvari sijoč videz kože.

Potem, ko je Instagram prevzel trend pomlajevanja kože z Gua-Sho, je tega zdaj nasledil nov pripomoček – t. i. ‘face cup’, vakuumski valjček, ki s pomočjo vakuma vase povleče kožo in loči plasti kože, vezivnega tkiva in mišic.

To pripomore k pospešeni prekrvavitvi, ki do celic prinese še več hranil in kisika, kar sproži intenzivno pomlajevanje kože. Z redno uporabo tako lahko zmanjšate videz gubic na čelu, ‘enajstice’ med obrvmi, linij okrog ust, padajočih vek, podbradka in nasolabialne črte.

Foto: lanaspital.com

Sproščene mišice ustvarijo mladosten videz kože

Masaža povzroči sprostitev mišic na obrazu, saj že samo po nekaj potegih z vakuumskim valjčkom pride do razbremenitve obraznih mišic, ki so pogosto zakrčene, brez da bi se tega zavedali. Ravno zakrčenost je eden od glavnih vzrokov za hitrejše staranje obraza in pojav gubic.

Mojstrica uporabe vakuumskega valjčka je lepotna vplivnica Lana Spital, ki iz prve roke pravi, da redna uporaba:

  • pomlajuje in ustvarja lifting učinek na obrazu,
  • preprečuje nastanek gubic in drobnih linij,
  • odpravlja zabuhlost obraza,
  • ustvari sijoč videz kože,
  • spodbuja tvorbo novega kolagena in elastina.

Seveda pa je za vidne učinke potrebna redna uporaba. Zjutraj in zvečer si pri svoji lepotni rutini rezervirajte dodatnih 5-10 minut in zagotavljamo vam, da vam bo masaža obraza z vakuumskim valjčkom hitro prešla v navado, kmalu pa bodo vidni tudi rezultati.

Če ne veste, kako ga uporabljati, vam Lana Spital na svoji spletni strani ponuja spletno delavnico, v boste spoznali posebne tehnike uporabe tega lepotnega pripomočka.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic