Kako doseči brezhibno samoporjavitev? To so najbolj učinkoviti triki

11. julij 2024

Kako doseči brezhibno samoporjavitev? To so najbolj učinkoviti triki

11. julij 2024
Foto: Instagram @alexandra__sage
Kako doseči brezhibno samoporjavitev? To so najbolj učinkoviti triki

Kako doseči brezhibno samoporjavitev? To so najbolj učinkoviti triki

11. julij 2024
Foto: Instagram @taina.csg

S pravilno samoporjavitvijo lahko dosežete zagorelo polt, brez tveganja za sončne opekline in poškodbe kože.

Poletje je čas, ko si mnogi želijo čudovito zagorelo polt, vendar pa prekomerno izpostavljanje soncu prinaša številna tveganja za zdravje. Vse več ljudi se zato odloča za samoporjavitev, s katero lahko ravno tako dosežete popoln ten, ki bo videti popolnoma naraven.

V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj trikov, s katerimi bo vaša samoporjavitev izgledala povsem enakomerno in brezhibno.

1. Pripravite kožo

Dan ali dva pred nanosom samoporjavitvenega sredstva je priporočljivo narediti piling telesa. Tako boste odstranili odmrle kožne celice in zagotovili enakomeren nanos barve. Uporabite nežne pilinge, ki ne dražijo kože.

Po pilingu je ravno tako pomembno, da kožo temeljito navlažite. Suha koža lahko namreč povzroči neenakomeren nanos in madeže. Posebej se posvetite suhim predelom, kot so komolci, kolena in gležnji.

2. Izberite pravi izdelek za vas

Obstaja veliko različnih izdelkov za samoporjavitev – od losjonov, gelov, pene do razpršil. Izberite izdelek, ki ustreza vašemu tipu kože in stopnji izkušenosti. Za začetnike so pene pogosto najlažje za enakomeren nanos.

Prav tako bodite realni pri izbiri barve. Če imate svetlo polt, začnite z lažjo barvo in postopoma prehajajte na temnejše odtenke, da dosežete naraven videz.

3. Pravilno nanesite samoporjavitveno sredstvo

Vedno uporabljajte rokavice ali aplikator za nanos samoporjavitvenega sredstva, da preprečite oranžne dlani. Nanašajte ga v majhnih količinah in postopoma. Začnite z enim delom telesa in ga temeljito vtrite, preden nadaljujete na naslednji del. Samoporjavitveno sredstvo nanašajte s krožnimi gibi, da preprečite črte in madeže. Posebno pozornost posvetite območjem, kjer je koža tanjša, kot so zapestja, gležnji in obraz.

4. Previdnost po nanosu

Po nanosu počakajte, da se sredstvo popolnoma posuši, preden se oblečete. To običajno traja približno 10-15 minut, vendar se lahko čas razlikuje glede na izdelek. Poleg tega se prvih nekaj ur po nanosu izogibajte vodi, potenju in intenzivni telesni vadbi. Večina izdelkov potrebuje 6-8 ur, da se barva popolnoma razvije.

5. Pravilno ohranjajte barvo

Po samoporjavitvi redno vlažite kožo, da podaljšate obstojnost barve. Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo olja, saj lahko ta hitreje odstranijo barvo. Poleg tega porabljajte blage čistilne izdelke, ki ne bodo odstranili barve. Izogibajte se vroči vodi in dolgemu namakanju v kopeli.

Style. Več novic