Kako naravno ustvariti popolne kodre?

20. september 2024

Kako naravno ustvariti popolne kodre?

20. september 2024
Foto: Instagram @thegirlhabit
Kako naravno ustvariti popolne kodre?

Kako naravno ustvariti popolne kodre?

20. september 2024
Foto: Instagram @juliehocke

Odkrijte nekaj preprostih trikov, s katerimi boste dosegle kodrasto pričesko brez uporabe škodljivih izdelkov.

Vse si tu pa tam zaželimo kodraste pričeske, ki bi za dan ali dva spremenila naš videz in ustvarila vtis, da se nismo rodili z ravnimi lasmi.

Toda metode za doseganje kodrastih ali valovitih las po navadi vključujejo produkte, ki sproščajo paro in vročino, kar uničuje naše lase. Kodralniki namreč škodujejo lasnemu keratinu, beljakovini, ki omogoča, da naši lasje ostajajo mehki, sijoči, prožni in zdravi.

Foto: Instagram @mimiarr

Brez skrbi, kodralniki niso edini način za doseganje čudovitih kodrov, zato odkrij trike, zaradi katerih ne boš nikoli več posegala po škodljivih produktih.

Nogavice

Za preprost postopek kodranja las, ki je preplavil tudi TikTok, boste potrebovali le nogavice. Vlažne lase razdelite na dva pramena, vsakega zavežite z gumico in pripravite dve nogavici, ki sta podobne dolžine kot vaši lasje.

Stopalni del nogavice pričvrstite v gumico, nato pa pramen v krožnem gibanju tesno zavijte okoli nogavice, pri čemer probajte nogavico držati čimbolj ravno. Ko pridete do konca, nogavico obrnite tako, da v njo ujamete zavite lase, nato pa nogavico ponovno zahakljajte z gumico. Postopek ponovite še z drugo polovico las in pustite, da se lasje popolnoma posušijo.

@alysecarolyn Sock curl tutorial! A bit longer. There are so many ways to do sock curls, this is just how I did them!! ❤️ tips welcome!! #sockcurls #heatlesscurls #hairtok #curlyhair #wavyhair #longhair ♬ Summer – Aesthetic Sounds

Slamice

Za ustvarjanje drobnih kodrov si lahko pomagate z navadnimi plastičnimi slamicami. Od preostalih vlažnih las ločite čim manjši pramen in ga zavijte okoli slamice, pri čemer se prepričajte, da je pramen napet.

Ko pramen do konca ovijete, ga z lasnico pričvrstite ob glavo. Postopek ponavljajte dokler vam ne zmanjka pramenov, slamice pa odstranite, ko se vam lasje posušijo.

Foto: Instagram @thegirlhabit

Kitke

Ena najpreprostejših tehnik za ustvarjanje kodrastih las je pletenje kitk. Če želite drobne kodre, si spletite čim več tanjših kit, če pa želite, da je vaša pričeska bolj valovita, pa si naredite debelejše kite.

Foto: Instagram @annaxsitar

Postopek je najboljše prakticirati pred spanjem in kite razdreti šele zjutraj. Ta tehnika bo ustvarila videz mehkih in svilnatih kodrov.

Pravilna nega neravnih las

Če vaši lasje niso popolnoma ravni, potem ste že v prednosti. Obstajajo namreč številni načini, kako iz že nekoliko valovitih ali kodrastih las ustvariti pričesko s popolnoma definiranimi kodri.

Eden najboljših trikov, ki poleg lepših kodrov ustvarja tudi volumen, je pranje in sušenje las od spodaj navzgor. Glavo preprosto vrzite naprej in nego las opravite v tej pozi.

Kokosovo olje

Kokosovo olje sicer ne more spremeniti naravnega vzorca vaših las, a prodira globoko v lasne mešičke in lase navlaži od znotraj navzven. Tako bodo vaši kodri bolj zdravi, močnejši, sijoči in svilnati na dotik.

Foto: Instagram @juliehocke

Ne pozabite, da se rezultati teh metod zelo razlikujejo glede na vaš tip las, strukturo in dolžino. Če imate popolnoma ravne lase, vam lahko ti triki ustvarijo le mehkejše in bolj valovite lase, za definirane kodre pa boste morda morale poseči po kodralniku.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic