Kaja Flisar / 06. marec 2023

Kombinacija tedna: oversized kostim

Oversized kostimi so postali go-to oufit modnih navdušenk – in ni težko razumeti, zakaj. Če izberete pravi kroj in ga pravilno stilirate, lahko z oversized kostimom ustvarite izredno šik, a hkrati sproščen in udoben videz. Kljub temu velja pri izbiri kroja pomembno pravilo.

Kostim mora biti namreč ravno prav prevelik, saj je lahko v nasprotnem primeru hitro videti, kot da se v njem utapljate.

Kako veliko je preveliko?

Glavna stvar, ki jo morate imeti v mislih, ko gre za stiliranje oversize kostima, so razmerja. Hitro se zgodi, da je kostim videti preveč škatlasto ali da je celoten videz preširok. Preveliko še ne pomeni slabo prilegajoče – in pravzaprav je to ključno za celoten videz. Izberite takšnega, ki je dve številki večji od vaše običajne.

Instagram @chrisellelim

Da ne boste videti, kot da ste suknjič našli v očetovi omari, bodite pozorni na ramenske blazinice. Če so zelo strukturirane ali pa je velikost ramen občutno prevelika za vašo postavo, bo suknjič na vas deloval površno.

Pomembna je tudi dolžina rokavov. Čeprav so v trendu dolgi rokavi, lahko hitro ustvarijo videz, da suknjič nosi vas in ne obratno.

Instagram @larabegic
Instagram @tesajurjasevic

Skrivnost je v pravih proporcih

Ključno je tudi to, da ste pri nakupu pozorni na material. Izberite kakovostne materiale, ki se bodo dobro prilegali vašemu telesu. Odločite se za sodoben kroj z lahkotno draperijo v nekoliki daljši liniji. Široke hlače iz lahke volne bodo ustvarile lahkotno in sproščujočo silhueto.

Ker gre za kos, ki ga boste lahko nosili več let, se odločite za blagovne znamke, ki se držijo stran od trendov in pri izdelavi uporabljajo visokokakovostne tkanine, ki bodo zagotovo prestale preizkus časa.

Foto: Instagram
Foto: Profimedia

Izbira obutve je povsem vaša – oversized kostim je dobro videti tako z belimi supergami kot elegantnimi salonarji. V obeh primerih pa ne pozabite na modne dodatke, kot so šik torbica, trendovska sončna očala in nakit – z njimi bo vaša oprava dajala vtis brezbrižne elegance in modne naprednosti.

Instagram @truthfullycharlie
Instagram @tinvcb

Pobrskali smo po trgovinah in poiskali pet zares dobrih oversized kostimov.

Avtor
Piše

Kaja Flisar