Kakšen nakit je v trendu letošnjo jesen?

16. oktober 2024

Kakšen nakit je v trendu letošnjo jesen?

16. oktober 2024
Foto: Instagram @majamalnar
Kakšen nakit je v trendu letošnjo jesen?

Kakšen nakit je v trendu letošnjo jesen?

16. oktober 2024
Foto: Instagram @anna.bernmark

Letošnja jesen prinaša sveže in navdušujoče trende v svetu nakita, ki združujejo eleganco, drznost in pridih nostalgije.

Letošnja jesen prinaša nove trende v svetu nakita, ki združujejo klasično eleganco s sodobno estetiko in omogočajo, da s premišljeno izbranimi kosi izstopate na vsakem koraku.

Ne glede na to, ali prisegate na minimalistične modne dodatke ali pa ste ljubiteljica bolj vpadljivih kosov, boste to sezono vsekakor našli nekaj, kar bo popolno dopolnilo vaš jesenski stil.

1. Masivne ogrlice

Masivne ogrlice so to jesen obvezni kos, ki takoj pritegne pozornost. Veliki, skulpturalni kosi, pogosto izdelani iz kovine, so zasnovani tako, da postanejo osrednji element vaše oprave.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Te ogrlice so idealne za minimalistične kombinacije – nosite jih preko preproste obleke ali na gladki beli srajci in ustvarite videz, ki je hkrati preprost in neverjetno eleganten.

Izbirate lahko med različnimi oblikami in dolžinami – od krajših masivnih verižic do daljših, težjih ogrlic, ki dodajo dramatičnost vsakemu videzu. Ključ je v tem, da z njimi naredite močan modni statement, a hkrati ohranite ravnovesje z bolj umirjenimi oblačili.

2. Biseri

Biseri so večni simbol elegance, a letos prihajajo v bolj sodobnih različicah. Pozabite na klasične, simetrične biserne ogrlice – to jesen so biseri bolj igrivi in nepričakovani. Pogosto jih bomo videli v kombinaciji z drugimi materiali, kot so kovina ali usnje, kar daje tradicionalnim biserom svež videz.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Modni oblikovalci so bisere vključili tudi v nakit, kot so široki prstani in statement uhani, ki združujejo prefinjenost biserov s sodobno estetiko. Kombinirajte jih preprosto opravo ali pa jih nosite skupaj z bolj masivnimi kosi za zanimiv kontrast med nežnostjo in drznostjo.

Ta moderna reinterpretacija biserov je popolna izbira za tiste, ki si želijo klasične elegance z dodatkom modernosti.

3. Kombinacija zlata in srebra

Kombinacija zlata in srebra, nekoč prepovedana v modnem svetu, je danes eden najbolj priljubljenih trendov. Letošnjo jesen lahko brez skrbi kombinirate oba plemenita kovinska odtenka, saj ta kontrast ustvarja edinstven, sofisticiran videz.

Zlato prinaša toplino, medtem ko srebro dodaja hladno prefinjenost, skupaj pa ustvarita popolno ravnovesje.

Stradivarius, 9,99 €

Najboljši način, kako nositi ta trend, je slojenje. Nosite srebrno in zlato verižico skupaj ali pa izberite nakit, ki že vsebuje kombinacijo obeh kovin. Prav tako lahko kombinirate zapestnice, prstane ali uhane v obeh tonih, kar bo vašemu videzu dodalo subtilno eleganco.

Kombinacija zlata in srebra je kot nalašč za tiste, ki si želijo nekoliko bolj avantgardnega videza, a hkrati ostajajo zvesti prefinjenosti.

4. Široke zapestnice

Široke zapestnice so eden najbolj vpadljivih kosov nakita to jesen. So popoln kos, s katerim lahko popestrite preproste outfite, še posebej v hladnejših mesecih, ko imamo oblečene dolge rokave.

Ena najmočnejših lastnosti tega trenda je njegova vsestranskost. Široke zapestnice lahko nosite samostojno kot glavni poudarek ali pa jih kombinirate z drugimi tanjšimi zapestnicami za slojevit videz.

Foto: Instagram @tamara

Lahko so minimalistične, z gladkimi linijami, ali pa bogato okrašene z detajli ter teksturami. Mi letos še posebej navijamo za reliefne motive, ki bodo povzdignili vsak videz.

Style. Več novic