Kaja Flisar / 20. maj 2024

Lanene hlače so obvezen kos poletne garderobe! Izbrali smo 10 najlepših.

Ko se bliža poletje in se temperature počasi dvigujejo, vse bolj posežemo po lažjih oblačilih, ki so običajno narejena iz naravnih materialov, ki dihajo. Eden takšnih je lan.

Poleg srajc so eden izmed najbolj priljubljenih lanenih kosov hlače, ki poleg tega, da so izjemno udobne, delujejo ležerno in elegantno hkrati.

Prav zato, ker so tako vsestranske, jih lahko nosite skoraj ob vsaki priložnosti, pa naj bo to sprehod po mestu, odhod v službo ali celo kakšne bolj formalne priložnosti. Če izberete lanene hlače za vsakdan, jih lahko kombinirate z laneno srajco ali pletenim brezrokavnikom ter ravnimi čevlji, kot so loaferji ali platnene superge.

Foto: Instagram @viaemmajang

Za poslovne priložnosti lahko lanene hlače kombinirate z različnimi bluzami in skladnim lanenim suknjičem ter loaferji ali slingback čevlji. Ko gre za svečane dogodke, k njim obujte salonarje ali sandale s peto, za zgornji del pa izberite laneni brezrokavnik ali bluzo.

Odvisno od priložnosti, ob kateri želite nositi lanene hlače, pa tudi od vašega okusa, lahko izberete nevtralne barve, kot so bela, bež in siva ali nekoliko bolj ‘živahne’, kot je na primer roza. Tudi razni vzorci niso redkost na lanenih hlačah, sploh letos, ko je ponudba res pestra.

Foto: Instagram @naomijuthamanee

Pobrskali smo po spletnih trgovinah in izbrali 10 najlepših modelov.

Avtor
Piše

Kaja Flisar